Γι αυτο, προσπαθηστε να αγοραζετε, οσο γινεται πιο φρεσκα τροφιμα, και μονο σε αναγκη,
να αποθηκευετε..
Το λαδι...
Ειναι μυθος βεβαια οτι το λαδι διαηρειται για παντα...Η οτι ο ντενεκες ειναι αρκετος για την αποθηκευση...Αντιθετα...Το λαδι πρεπει να το διατηρουμε σε μικρα δοχεια...Γιατι ο αερας που μπαινει στον ντενεκε, το χαλαει...Σε διλιτρα λοιπον η το πολυ πεντολιτρα δοχεια το λαδι και βεβαια, μακρυα απο το φως[οχι γιαλινα δοχεια] τη ζεστη η το κρυο και την υγρασια...
ΠΡΟΣΟΧΗ...Στην Ε Ε απαγορευεται η αποθηκευση και διακινηση λαδιου σε ντενεκεδες μεγαλυτερους απο 5 λιτρα...Αν εχετε 15 λιτρους ντενεκεδες απο το χωριο ΑΜΕΣΩΣ μεταφερετε το λαδι σε διλιτρα ντενεκακια...Θα τα βρητε στις παροδους της οδου Αθηνας...[πολυ φτηνα]
Ετσι θα λυσετε και το προβλημα της μεταγγισης απο τον ντενεκε σε λαδικο, και τα χυμενα λαδια στην αποθηκη σας...Πλυντε καλα το εσωτερικο των δοχειων πριν μεταγγισετε το λαδι
και βαλτε λιγο μονωτικο για τροφιμα στα καπακια...
Ενα κολπο για να μην εχετε Τερεζες στην αποθηκη, ειναι[περα απο τα ειδικα φαρμακα που εχω γραψει] να πλενετε τον ντενεκε εξωτερικα με...Τζαμοκαθαριστικο...
Μην βαζετε σωρους ντενεκεδες πανω απο δυο, και μην ανοιγετε πολλους ντενεκεδες ταυτοχρονα...
Επισης να ξερετε, οτι υπαρχουν ειδικοι καδοι ανακυκλωσης καμμενων λαδιων και λιπων...
Μην τα αδειαζετε στο νεροχυτη, η την τουαλεττα[στουμπωνει] Βαλτε τα καλυτερα σε ενα αχρηστο δοχειο που κλεινει καλα και ριξτε τα στην ανακυκλωση...
ΚΡΑΣΙ
Εδω, υπαρχει αλλη μια παραμυθα, για το κρασι που οσο παλιωνει...Νοστιμιζει...Δεν ισχυει αυτο...Παρα μονο για ωρισμενα κοκκινα κρασια...Τα αλλα, αντιθετα, πρεπει να καταναλωνονται γρηγορα...Ο αερας μεσα στο δοχειο φυλαξης, τα ξυδιαζει...Η οπωσδηποτε αλλαζει την αρχικη γευση...Μην αχρησιμοποιειτε βαρελια ξυλινα για να αποθηκεψτε κρασι απο το χωριο...Αν τα θελετε για ντεκορ, καλως, αλλα το κρασι σας σε μπουκαλια, πολυ καλα ταπωμενα και βαλμενα στο πλαι...Για μεγαλη ποσοτητα, αγοραστε ανοξειδωτα δοχεια...
Αν χρησιμοποιειτε βαρελια ξυλινα, να εχετε υπ οψιν οτι το βαρελι πρεπει να ειναι καινουριο...
Το παλιο βαρελι, επιρρεαζει τη γευση του κρασιου...
ΡΑΚΗ
Δεν εχω βρει κανενα τροπο να περιορισω το..."ξεθυμασμα" της ρακης...Γι αυτο εχω περιορισμενη ποσοτητα...Παντα σε ταπωμενα μπουκαλια...Οταν εχω πολυ ρακη, την...Μοιραζομαι με φιλους...
ΤΟΥΡΣΙΑ ΕΛΙΕΣ
Εδω ειναι ευκολα τα πραμματα...Ο ντενεκες η καλυτερα το ειδικο κεραμυδι βαρελακι,το πλαστικο που γραφει επανω"ειδικα για τροφιμα" με το βιδωτο πωμα ειναι αρκετο, ακομα και για διαστημα μεγαλυτερο απο χρονο...Για τη μεταφορα σε μικροτερο δοχειο, να εχετε ανοξειδωτη τρυπητη κουταλα καλα πλυμμενη, μεσα σε ταπερ...
ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ...
Αχ αυτες οι περιφημες πατατες του νησιου μου...Με σκοτωνουν...Το θαυμα της φυσης...
Εδω...Ο αερας ειναι φιλος...Η υγρασια ειναι ο εχθρος...Γι αυτο εχω αγορασει ειδικο αφυγραντηρα...Μηχανημα, που το συνδεεις με το ρευμα και την αποχετευση, και στεγνωνει το χωρο της αποθηκουλας...Απαραιτητο, αν θελετε να μην εχετε υγρασια το χειμωνα...
Τις πατατες, τις βαζω, με το τσουβαλι μαζι, σε ενα...Καλαμενιο κοφινι...Και καθε φορα που
παιρνω, τις ανακατευω, ωστε να ερχονται οι πανω κατω και το αντιθετο...Αν δεν μπορειτε να βρητε κοφινι, χρησιμοποιηστε τα λιοπανα, που θα ραψετε με μια σακκοραφα στις τρεις διαστασεις...Καλυτερο παντως βρισκω το κοφινι, που μπορειτε να βρητε παλι στην Αθηνας...
ΤΥΡΙΑ
Η αλμη, μεσα στο βαρελακι η τον ντενεκε [καλυτερο το βαρελακι το πλαστικο που ειπα και πιο πανω]ειναι αρκετη για τη φετα...Οταν κοβετε ενα κομματι φετα για καταναλωση...Βαλτε την σε μεγαλο ταπερ μαζι με γαλα[αφου την στραγγισετε καλα προηγουμενως] Θα κερδισει πολυ γευση και θα μαλακωσει...Μην τρωτε ποτε τη φετα χωρις λαδι και ρηγανη...Διαπραττετε αμαρτια...
Για τα ξεροτυρια..[κεφαλια, αρσενικα κ λ π ] φτιαχτε απο ανοξειδωτο πλεγμα ενα..φαναρι
[θυμαστε το φαναρι της γιαγιας μας, πριν το ψυγειο...Αυτο λεω] εκει μεσα βαλτε αφοβα τα ολοκληρα κεφαλια τυρι, αφου προηγουμενως τα ....πασαλειψτε καλα με φυσικο κερι...Δεν θα παθουνε τιποτα...Προσοχη εδω...Αν η αποθηκη σας εχει υγρασια...Το κεφαλοτυρι σας θα γινει...Ροκφορ[γελια]...Αν δεν σας αρεσει το ροκφορ...Περιοριστε την υγρασια του χωρου...
Παντως...Αν το φατε...Δεν κινδυνευετε..[γελια] Φαναρια θα βρειτε και ετοιμα στην οδο Αθηνας παλι...
Εχω και παρα πολλα αλλα τροφιμα μαθει να αποθηκευω...Ζητηστε μου και θα γραψω αναλογο σχολιο...[αλευρι, ρυζι, αλλαντικα, γλυκα κουταλιου, πελτε, ζαχαρη, μυρωδικα, βοτανα, τσαγια, καφες κ λ π] Περιμενω να μου πητε τι θελετε...ΕΝΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ...
Αν ψωνιζετε απο χοντρικες συσκευασιες...Κερδιζετε περιπου 50% απο την τιμη του καθε πραγματος...Μπορει και περισσοτερο...Κερδιζετε ολο το κερδος του σουπερμαρκετ...
Οργανωστε το και θα δειτε...Αξιοποιειτε τα λεφτα σας...
Και παλι καλες γιορτες σε ολους σας...
Μαστορα καλημερα, το λαδι για να διατηρηθει πολυ-πολυ καιρο, σε μεγαλα πιθαρια--οσοι εχουν ακομα στο χωριο-- η μεγαλα πλαστικα δοχεια, των 50 λιτρων, εβαζαν-βαζουν, περιπου 4 χουφτες χοντρο αλατι και 4-5 λεμονια τα κοβεις φετες και προσοχη οταν βγαζεις λαδι, απο τα ''παλιακα'' χρονια η σιγουρη συνταγη, εδω στην χωρα μας δεν εχουμε ποικιλιες αμπελιου που να μας δινουν κρασι που μπορει να διατηρηθει χρονια πολλα, αν το αφησεις πολυ γινεται, ξυδιας, μπορνιοκος και λοιπα ''δηλωτικα'' ανα περιοχη, καλα σου περισευει ρακι???
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαχαίρη,
ΑπάντησηΔιαγραφήδιάβασα και τούτη και τις προηγούμενες αναρτήσεις. Δε σχολίασα εκεί στο σερνικο-βακτήριο. Δεν ήθελα να δημιουργηθεί πάλι κάποια ένταση.
Λοιπόν, θέλω να έρθεις στο σπίτι μου και να διαβάσεις. Το πώς εξελίχθηκαν κάποια πράγματα στη φυσική για να φτάσουν από το άτομο του Δημόκριτου ως τα κουάρκς.
Θα προσπαθήσω να γράφω όσο πιο απλά μπορώ.
Θέλω να δείξω με αυτό το εγχείρημα πόσο συνδεδεμένη είναι η εξέλιξη της φυσικής με την εξέλιξη της επιστήμης στο σύνολό της.
Στο τέλος θα διαβάσεις και για την έκπληξη του Ράδερφορντ μπροστά στα αποτελέσματα ενός πειράματος.
Επιμένω επίτηδες σε αυτό.
Για να σου δείξω ότι η έκπληξη των επιστημόνων μπροστά σε κάποια αποτελέσματα παρατήρησης ή πειράματος, δεν δείχνει ούτε άγνοια ούτε χαζομάρα ούτε βλακεία αλλά μια καινούρια πρόκληση σε ανθρώπους που μοχθούν.
Η έκπληξη μπροστά στα θαύματα της φύσης είναι μια πόρτα που ανοίγει για να προχωρήσει ο άνθρωπος και η επιστήμη προς τα εμπρός.
Οι επιστήμονες προχωρούν αργά, με τη μέθοδο της δοκιμής και της πλάνης. Δυστυχώς υπάρχουν σκοπιμότητες κι αυτό συμβαίνει παντού και είναι γνωστό. Εγώ θα προσπαθήσω να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα.
Κι ενας λόγος παραπάνω για να δώσω τη μάχη που μου ζήτησες.
Σε ευχαριστώ.
ΔΗΜΗΤΡΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω μιλαω για την αποθηκουλα στο σπιτι...Παντως τις γραφω και τις δικες σου συμβουλες...
Γαμοτο...Η ρακη και τα συκα...Ειναι απο τα δωρεαν δωρα που δινει ο Μεγαλος Γιαραμπη, σε ολους τους ανθρωπους...Παντα περισσευει...Πως να την κανω να μη ξεθυμαινει, γαμοτο...
ΦΥΣΙΚΕΝΙΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρχομαι δρομαιως...Βεβαια...Με παρεξηγησες...
Δεν μιλαω για την πραγματικη...Αλλα για τη "μουφα"
επιστημονικη ερευνα...Που πατρωναρεται απο τους
"χορηγους" για να βρισκει αποτελεσματα, απο πριν γνωστα...Ποτες δεν ειπα οτι δεν υπαρχει και η πραγματικη επιστημη...Αλοιμονο...
Απλα θελω...Οι χορηγοι να τα δινουν ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...Οχι να διαφημιζουν τα προιοντα τους ΜΕΣΩ του πανεπιστημιου...
Κατεγραψα τις συμβουλες σου και θα τις περασω στη μαμη μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε!
φιλια
Αφού προσφέρεσαι να μας συμβουλέψεις,για τον
ΑπάντησηΔιαγραφήτρόπο που διατηρούνται τα τρόφιμα θα σε παρακαλούσα να μου πεις,για τα βότανα και μυρωδικά,όπως άνηθο, μάραθο, λουϊζα κ.τ.λ.
Επίσης,οι μαρμελάδες,και τα σπιτικά λικέρ.
Ευχαριστώ και καλές γιορτές.
xaxaxa μου θήμισες τη γιαγιά μου.. την ορεσίβια όχι την πειραιώτησα.. πήρε 3 ψυγεία στη ζωη της.. και τα χάρισε και τα 3.. αφού δε καταλάβαινε τη χρήση τους.. προσπαθώ να συλλέξω πληροφορίες κι εγώ σιγά σιγά.. γιατί δε ξέρω για ποσο θα μου επιτρέπω την πολιτέλια του ρεύματος.. :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήτο λάδι το μάζευε μια φορά το χρόνο.. κάπου πριν τα χρηστούγενα σε πίλινα.. και αργότερα που το πέρναμε εμείς.. το βάζαμε σε πλαστικά ειδικά δοχεία 50 κιλών.. το χοιρινό μια φορά το χρόνο νοπό.. και τον υπόλοιπο παστό.. λουκάνικα.. τα γνωστά.. :):)
ναι πρέπει να βρούμε τρόπους να παρακάμπσουμε τους μεσάζοντες.. σε ένα βαθμό το έχω καταφέρει.. :):)
αλλά εντάξη εγώ ένας είμαι.. κι έχω ελλατώσει αρκετά το φαί.. :):)
την καληνύχτα μου :):)
Καμμιά συμβουλή για να βρούμε την ... αποθηκούλα ;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι... λεφτά για τα φρέσκα ;;;
Σοβαρά: Πολύτιμες οι συμβουλές σου !
Γεια χαρά !
Μαχαίρη μου για το ξεθύμασμα της ρακής, την έχεις τη λύση: "Οταν εχω πολυ ρακη, την...Μοιραζομαι με φιλους..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ίδιο κάνω κι εγώ με το τσίπουρο...
Στην υγειά μας! (άλλη μια φορά ξαναπίνω, όπως και στην προηγούμενη ανάρτησή σου)
Πολύτιμες οι συμβουλές σου, θα τις χρειαστούμε έτσι όπως πάμε...
ή...
φάτε τους, πριν μάς φάνε!
KOYΛΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για οποιαδηποτε απορια Εδω ειμαστε παλι...
Φρεζια...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα μυρωδικα...Το μυστικο ειναι η οσο γινεται μεγαλυτερη αποξηρανση...Τα αποξηραμενα φυτα, τα βαζουμε σε βαζακια, με στεγανο, βιδωτο πωμα, και τα τοποθετουμε σε ραφακια...Προσοχη χρειαζεται, να μην υπαρχει υγρασια στην αποθηκουλα μας, γι αυτο χρησιμοποιουμε αφυγραντηρα...
Για τα γλυκα του κουταλιου,πανω απο το βαζο, ριχνουμε μια στρωση ΓΛΥΚΟΖΗ που εμποδιζει τη μουχλα..Παντως η μουχλα του γλυκου, ειναι ακινδυνη...Μπορεις να την απομακρυνεις με ενα κουταλι και μετα να χρησιμοποιησεις το υπολοιπο...Γλυκοζη θα βαζεις και παλι, καθε φορα που αδειαζεις απο το βαζο γλυκο σε μικροτερο δοχειο, για καθημερινη χρηση...
Για τα σπιτικα λικερ..ισχυει οτι και για τα κρασσια...Ομως ξεθυμαινουν σαν τη ρακη...Γι αυτο, καλα ταπωμενα μπουκαλια, και μικρες ποσοτητες, ειναι η λυση...
ΚΟΥΛΠΑ φιλε...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτο ειναι το χρυσο εργαλειο, που λες...Να βρουμε τις ριζες μας και να παρακαμψουμε τους μεσαζοντες.
Οχι μονο για την κριση...Αλλα για παντα...
ΦΑΡΟΣ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρχινα να φτιαχνεις,ενα δωματιακι αποθηκουλα...Θα το χρειαστεις για να μην εξαρτασαι απο το σουπερ...Κανε μια βολτα γυρω και μεσα στην αγορα, να δεις τις τιμες...
Θα φριξεις με τα πανωτοκια που βαζουν τα σουπερμαρκετ πανω...Μπορεις να τα αποφυγεις αυτα...Ειναι τουλαχιστον τα ιδια λεφτα με το ρευμα...
ΠΟΡΤΙΑΤΗ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ μονος τροπος για να μας φανε...Ειναι να μας κοψουνε σε πολλα κομματια,και να αρχισουνε να τρωνε ενα-ενα με την συμφωνια των υπολοιπων...
Αμα το καταφερουνε αυτο...
Αν εμεις οι ιδιοι συνεναισουμε, στο φαγωμα μερικων, επωφελεια των υπολοιπων...
Τοτε θα μας...αξιζει το φαγωμα φιλε...
Και δε θα το αποφυγει κανεις...
Αυτο πρεπει να δουμε πρωτα...Το θεμελιο καθε αγωνα...
σε ποιά σφαίρα βρίσκεστε, Μαχαιρη μου?
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καιρός δεν βοηθά, να έχουμε φανάρι, όπως παλιά!
Επίσης το ψυγείο έχει καταντήσει αποθήκη.Εσύ για ποιά αποθήκη συζητάς? Πέθαναν οι μονοκατοικίες, ή τουλάχιστον είναι πολύ λίγες!!!
Και μάλλον μιλάς για προμήθειες που σου στέλνουν απο το χωριό και έχεις περισσότερα ή πάρα πολλά.
Εμείς που δεν έχουμε χωριό, το λάδι σε 5κιλα μόνο... και μετάγγιση σε 2 μπουκάλια για καθημερινή χρήση..
Τα τυριά... σε μικρές ποσότητες....απο το σούπερ μάρκετ.
Οσο για το καμμένο λάδι. Σιγά μην το κουβαλάω. Ούτε ανακύκλωση δεν κάνω...
Στην τουαλέτα και πάει μια χαρά κάτω... Τόσα χρόνια. Τι κόλπο είναι τώρα ετούτο. Με τι τηγανίζετε καλέ?
Μυρωδικά, στην κατάψυξη σε γυάλινα βάζα και έχουμε για μήνες! ορκίζομαι πως δεν παθαίνουν τίποτα! Χάνουν τις βιταμίνες? Οσες ήταν να πάρω, τις πήρα. Φρέσκα για τα παιδάκια!
Μαρμελάδες θα μου επιτρέψεις να σου πω... και ν' ακούσει η frezia, μιας και τόχω πρόσφατο απο την ανάρτησή μου, σήμερα.
μια κουταλιά γλυκόζη βάζουμε στην τελευταία βράση της μαρμελάδας. Αντε δύο αν έχουμε βάλει 4 κιλά φρούτα.
Οταν βάλουμε την μαρμελάδα στο βάζο, φτάνει μια κουταλιά σουπας κονιάκ και δεν χαλάει ποτέ. Αν μουχλιάσει, σημαίνει πως δεν έχει βράσει αρκετά. Γι αυτό καλυτερα αγόρασε ένα θερμόμετρο κατσαρόλας...
Αυτά λέει ο ζαχαροπλάστης θείος μου.
Επίσης τα σπιτικά λικέρ, δεν χαλάνε ποτέ. Δεν ξέρω γιατι η φρέζια αναρωτιέται...εχω 5 ετών πορτοκάλι και 5 ετών και παραπάνω βύσινο!
Αντε στην υγειά μας και καλές γιορτές !
ZOYZOYNA..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δικιο, επρεπε να πω, πρωτ απ ολα...Οτι μενω βεβαια σε μονοκατοικια[νομιζω οτι το εγραψα καπου, δεν θυμαμαι] και διαμορφωσα εγω το χωρο της αποθηκης, και τη δυνατοτητα του να φιλοξενησει φαναρι, παρ οτι η περιοχη ειναι υγρη...
Βεβαιως και μου στελνουν απο το χωριο μου, λαδι πατατες και πολλα αλλα πραγματα, τα οποια και πληρωνω βεβαια...Δεν ειναι δωρεαν, επειδη ειναι απο το χωριο...Απλα ειναι σε μεγαλυτερες συσκευασιες...Τα πληρωνο, λοιπον, γιατι μου αρεσει η ποιοτητα τους, και γιατι τελικα ερχονται αρκετα φτηνοτερα, απο την ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ποιοτητα του σουπερ...[το λαδι στο σουπερ ειναι ραφινε...Δεν ειναι αληθινο, το ξερεις βεβαια...Το γραφει στο μπουκαλι...]
Τωρα για τις βιταμινες, και τα διαφορα αλλα στοιχεια που χανεις απο την καταψυξη...Γιατι να μην τα παιρνεις αφου ειναι δωρεαν[για τα μυρωδικα μιλαω, τα τουρσια, τις ελιες κ λ π]αλλα να τα χανεις αναιτια στην καταψυξη;;;
Έχεςι πολύ δίκιο !
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα, ξέρεις, έρευνα αγοράς, κάνει αποκλειστικά η ... συμβία !
Εγώ δεν τα πάω καθόλου καλά με τα ... ψώνια !
Σπάνια αγόρασα ... κάτι χρήσιμο !!!
Πρέπει να της δείξω το μπλογκ σου !
Γεια χαρά, Καλή Βδομάδα !
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΕΣΥ.ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ΟΙ ΑΠΠΟΥΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ.
Eμ,βλέπεις τις βασικές διαφορές !εγω στην πολυκατοικία, παρ' ότι έχουμε υπόγειο διαμέρισμα ως αποθήκη και μπρρρρρ, κάνει κρύο, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε προμηθειες!΄
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι καλέ, δεν είπα, πως δεν τα πληρώνεις, αλλά τις μεγάλες ποσότητες, πρέπει νάχεις και μαχαιροοικογένεια αντίστοιχη... χα χα !!! ατύχησα μάλλον στον τίτλο της ανάρτησης, εφόσον δεν μιλάς για ποσότητες!
Ολόφρεσκα είναι και με άλλη γεύση. αλλά που να βρω χωριό να μου τα στέλνει και τι να τα κάνω τόσα πολλά.
είναι λοιπόν πολλοί οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην αποθήκευση!
Οσο για το λάδι, ορκίζομαι πως δεν μπορώ να φάω άλλο απο αυτό του σούπερ μάρκετ. Δεν με νοιάζει τι είναι με αυτό μεγάλωσα.... οχι δεν ξέρω τι γράφει το μπουκάλι και το ντενεκεδάκι, γιατί αν αρχίσω να ψάχνω, θα λιμοκτονίσω..
υπερβολική ακούγομαι..
ε, ναι, εσείς έχετε παιδιά να μεγαλώσετε, οφείλετε να δώσετε το καλύτερο και μακάρι.
Εγώ δεν. Οτι πήρα πήρα στην σωστή δεκαετία. Και δόξα τω Θεώ, μια χαρά είμαι!
Πόση ποσοτητα θα πρέπει να αγοράζω μαΪντανό την φορά για να ξαναθέλω σε τρείς μέρες για άλλο φαγητό και να είναι φρέσκος...
αυτά για μένα είναι στην σφαίρα του "δεν δουλεύω και μεγαλώνω τα παιδιά μου" που έκανε η μαμα μου... Με τους ρυθμούς που ζούμε.. ποιά έχει χρόνο για τέτοιο τρόπο ζωής!
μακάρι, μακάρι να βρισκονται τρόποι να γίνονται όλα αυτά που λες!
σπέρες και νύχτες !
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήFAROS...
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρις να σε κακοκαρδισω φιλε...Μια βολτα παρεα με τη...Συνβια στο κεντρο, θα σας δωσει ισως πολλες ευκαιριες...Προτεινω να το συδυασετε και με μια επισκεψη στο Θησειο.[συλλογη αρχαιων νομισματων]
εχει και αλλα ωραια το Κεντρο φιλε...
Σκρουτζακο, φιλε...Να σαι καλα...Παντα με υγεια και χαρα για ολους...Η βασικη διαφορα ειναι στην...ΠΟΙΟΤΗΤΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΦατε μια φορα τυρι σπιτικο και ντοματα απο..κηπο και θα δειτε...
ΖΟΥΖΟΥΝΑ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι βεβαια...Εχεις δικιο για τη...Μαχαιροοικογενεια...Που...ετσι κι αλλοιως, δεν θα μπορουσαμε να μενουμε σε διαμερισμα...
[φασαρια,τεραστιοι καυγαδες,τραγουδια,διαφορες μουσικες ακουγονται ταυτοχρονα,Σκυλια,χελωνια, γατι...]
Εκτος...Αν εφευγαν οι υπολοιποι ενοικοι...
χαχαχαχα...
Για το γαλα...Ειχα σκεφτει καποτε να παω στη...
ΝΟΥΝΟΥ...Να κανω συμφωνια...
χαχαχαχαχα....
Να ερχεται το...Φορτηγο....
Βρε λες το μνημόνιο να μας κάνει άλλους ανθρώπους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα αρχίσουμε να ψωνίζουμε με λογική και να αποθηκεύουμετα τα τρόφιμα.
Αν ξεκινήσουμε να αλλάζουμε κάποιες απο τις συνήθειες μας,σίγουρα θα μας είναι χρήσιμες η συμβουλές σου.
Εχεις βάλει και αφυγραντήρα στην αποθήκη σου.
Καλά εσύ είσαι πολύ οργανομένο και προνοητικό άτομο.
Εσένα δεν θα σε αγγίξει καμία κρίση.
Αλλίμονο απο εμάς τους ανοργάνοτους και τους τεμπέληδες.
Φέτος με έπιασε η προκοπή και έφτιαξα μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού... Αυτό που κάνω συνήθως είναι κονσερβοποίηση σε βάζα. Βάζω τα βάζα σε βαθύ ταψί με λιγο νερό, και τα αποστειρώνω στον φούρνο της κουζίνας, επιλέγοντας 150 βαθμους στον αέρα. Τα αφήνω μια ωρα περιπου, κλείνω το φούρνο και μένουν εκεί να κρυώσουν. Ετσι έφτιαξα τα κρίταμα που μάζεψα απ τη θάλασσα, τις αγγινάρες Ιερουσαλήμ απ τον κήπο στο χωριό, και φυσικά τις μαρμελάδες. Ετσι κρατάνε και δυο χρόνια ακόμη, και ας μην ειναι καλά δεμένα τα γλυκά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για αποθήκη, μια διπλή μεταλλική ντουλάπα στο μπαλκόνι, χωράει πάρα πολλά πράγματα.
Τώρα φτιάχνω λακέρδα, και οταν γίνει έτοιμη, θα την βάλω σε μικρές συσκευασίες μιάς χρήσεως και θα την συντηρήσω στην κατάψυξη.
Xα χα χα ! κι έλεγα ποιός/α θα μιλήσει για κονσερβοποίηση !!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι φαίνονται οι νοικοκυρές!!!! Μπράβο Αμάντα...
Εγώ δεν θα τοκανα ποτέ αυτό... και δεν το κάνω...
Μαχαίρη, μια συνήθεια ειναι να ζεις στην πολυκατοικία με τους άλλους.
Εγώ ως τα 17 ήμουν στο παλιό μας σπίτι, της γιαγιάς, με την άπλα μας. Υστερα μάθαμε στην πολυκατοικία. Αγρίμι ήμουν !!!!
Ούτε για τους μεγάλους δεν είναι εύκολο....
ενδιαφέρουσες οι συμβουλές σου αν και στο σπίτι μου τίποτα φαγώσιμο και πόσιμο δεν μένει για πολύ. είμαστε φαγάδες όλοι :)
ΑπάντησηΔιαγραφή