Τι ειναι ΡΑΦΙΝΕ λαδια;;;
Ειναι ΠΑΛΙΟΛΑΔΑ..Που βγαινουν ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ απο τον ΠΟΛΤΟ που μενει..Οταν βγει και η τελευταια ποιοτητα λαδιου...!!
Ειναι ενα πρασινοσκουροκαφε..ΠΡΑΓΜΑ...Που ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΦΕΤΑΙ και εξουδετερωνεται..Και αναμιγνυεται μ....ΑΓΝΟ παρθενο λαδι...
Και πωλειται ως..λαδι ελιας..!!
Οταν αγοραζετε Σπανιολικο λαδι Ριχτε και μια ματια στα μικρα γαμματα της ετικεττας..ΣΤΟ ΠΛΑΙ του ντενεκε...
Θα ανακαλυψτε εκπληκτοι..ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ που ειναι φθηνοτερο το Σπανιολικο λαδι....!!
Απο τα δικα μας εδω..ΑΓΝΑ Παρθενα Ελαιολαδα...!!
Αυτο..
Ειναι λαδι...Για τους Κινεζους..Τους Αμερικανους..Και αυτους που..Τρωνε απο ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤΣ...
Και αγοραζουν ετοιμες μεριδες φαγητου...!!!
Επισης..ΚΑΝΕΙ και για ΣΑΠΟΥΝΙ..Εξαιρετικης ποιοτητας...
Οι αρχαιοι ΗΜΩΝ προγονοι..Το χρησιμοποιουσαν και για ΦΩΤΙΣΜΟ...
Και για να λιπαινουν τους αξωνες των αρματων..[Αρχαιολογικο Μουσειο]
Και των καρρων...!!!
ΜΗΝ το τρωτε...!!!!
Με...
Μισο εισητηριο παραπανω..Αγοραστε επωνυμο ποιστοποιημενο ελαιολαδο παραγωγων....
Ωφελεισθρ..ΤΡΙΠΛΑ...
Και ως γνωστον..Το ΔΙΚΟ μας ελαιολαδο..Ειναι το καλυτερο λαδι στον κοσμο...!!
ΠΟΛΥ καλυτερο..Απο ολα τα υπολοιπα λαδια..ΜΑΖΙ...!!!
Ειναι ΠΑΛΙΟΛΑΔΑ..Που βγαινουν ΜΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ απο τον ΠΟΛΤΟ που μενει..Οταν βγει και η τελευταια ποιοτητα λαδιου...!!
Ειναι ενα πρασινοσκουροκαφε..ΠΡΑΓΜΑ...Που ΤΕΛΙΚΑ ΒΑΦΕΤΑΙ και εξουδετερωνεται..Και αναμιγνυεται μ....ΑΓΝΟ παρθενο λαδι...
Και πωλειται ως..λαδι ελιας..!!
Οταν αγοραζετε Σπανιολικο λαδι Ριχτε και μια ματια στα μικρα γαμματα της ετικεττας..ΣΤΟ ΠΛΑΙ του ντενεκε...
Θα ανακαλυψτε εκπληκτοι..ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ που ειναι φθηνοτερο το Σπανιολικο λαδι....!!
Απο τα δικα μας εδω..ΑΓΝΑ Παρθενα Ελαιολαδα...!!
Αυτο..
Ειναι λαδι...Για τους Κινεζους..Τους Αμερικανους..Και αυτους που..Τρωνε απο ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤΣ...
Και αγοραζουν ετοιμες μεριδες φαγητου...!!!
Επισης..ΚΑΝΕΙ και για ΣΑΠΟΥΝΙ..Εξαιρετικης ποιοτητας...
Οι αρχαιοι ΗΜΩΝ προγονοι..Το χρησιμοποιουσαν και για ΦΩΤΙΣΜΟ...
Και για να λιπαινουν τους αξωνες των αρματων..[Αρχαιολογικο Μουσειο]
Και των καρρων...!!!
ΜΗΝ το τρωτε...!!!!
Με...
Μισο εισητηριο παραπανω..Αγοραστε επωνυμο ποιστοποιημενο ελαιολαδο παραγωγων....
Ωφελεισθρ..ΤΡΙΠΛΑ...
Και ως γνωστον..Το ΔΙΚΟ μας ελαιολαδο..Ειναι το καλυτερο λαδι στον κοσμο...!!
ΠΟΛΥ καλυτερο..Απο ολα τα υπολοιπα λαδια..ΜΑΖΙ...!!!
Iσπανικό λάδι;;;Ασε,το εβρισκα εκει κατω στην Αφρική,επτά ευρω το μισόλιτρο,ειχε ενα χρωμα και μια γευση,λες και ειχαν τηγανισει μ'αυτο δέκα τηγανιές κεφτέδες!Σκετη σαβούρα σου λέω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδη ακριβως πωλειται και καταναλωνεται..ΥΠΑΡΧΕΙ στα διαφορα λαδια
ΔιαγραφήΜε ονομασια..Καταστηματος...
Γι αυτο τα λεω,αγαπητε φιλε..Ειναι πυρηνελαια...
Καλέ πρώτη φορά το ακούω το Ισπανικό λάδι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είμαστε καλά!
Έχουμε το πιο ωραίο λαδάκι του κόσμου και θα πάρουμε από την Ισπανία!
Αλλο και τούτο.
Διαβαζω τις διαταξεις του.."νομου"
ΔιαγραφήΛαδια απο χημικη κατεργασια..
Σε αναμιξη τεσσερα προς ενα με κανονικο λαδι...
[τεσσερα πυρηνελαιο]
Μπορουν να πωληθουν με την ονομασια..
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ...!!!
Να ζητας ντοπιο λαδι,καλη μας φιλη...
Ε άμα είναι να τρώμε βαλβολίνες, τότε έχουμε κάψει μηχανή ως λαός. Τι να πω; Έξω το ελληνικό ελαιόλαδο πωλείται σε μπουκαλάκι ως είδος πολυτελείας, σε πανάκριβη τιμή. Κι εμείς που το έχουμε στην πόρτα μας, να παίρνουμε ξένο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝτροπή!
Και η διαφορα στην τιμη ειναι..ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΗ..Μαρια μας...!!Θελει λιγο,να μελεταμε τις ΕΤΙΚΕΤΤΕΣ των προιοντων που αγοραζουμε...!!
ΔιαγραφήΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ θελει..Να υπαρχουν ετικεττες..Υποχρεωτικως...
ΧΑΧΑΧΑ..Θυμηθηκες το Αμερικανικο ΕΡΓΟ Σταρσκυ και ΧΑΡΤ..Που τρωνε στο τελος..Σε Ελληνικο,προφανως εστιατοριο..Χωριατικη σαλατα με φετα..Και βαζουν αποπανω..Λαδακι με το Περιτεχνο εκεινο μπουκαλακι των διακοσιων ΜΛ...Που εχουν τα εστιατορια,μαζι με το Ξυδι...!!
Πολυ γελασα...!!
Εγω βαζω και μπολικολαδακι με ριγανη..Και τριμμενη ντοματουλα..Και ελιες Καλαμων...!!ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ...!!
Το σπανιολικο λαδι δεν είναι μονο φθηνο επειδή είναι ραφινε, αλλα γιατι το ελαιομαζεμα γινεται μηχανικα και εχει χαμηλο κοστος παραγωγης σε σχεση με το ελληνικο που το μαζευουν με τα χερια και εχει πολύ υψηλότερο. Αλλα μην ξεχναμε ότι και η παραγωγη τους είναι πεντε φορες περισσότερη από την ελληνικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ καταναλωτης αν θελει να τρωει φρεσκο χυμο ελιάς θα πρεπει να αγοραζει μονο Εξαιρετικο Παρθενο Ελαιολαδο που η οξυτητα του είναι εως 0,8%.
Η ελληνικη παραγωγη είναι τριτη παραγωγικη χωρα με 300.000 τονους ετησιως, μετα την Ισπανια (1.500.000,τ) και την Ιταλια (500.000,τ). Σαν χωρα καταναλωνουμε τους 200.000,τ και εξαγουμε τους 100.000,τ
Το καλυτερο ελαιολαδο στο κοσμο δεν το βγαζει μονο η Ελλαδα. Αλλα και άλλες παραγωγικές χωρες της μεσογειου, όπως η Ιταλια, η Τυνησια αλλα και η Τουρκια
Θα πω όμως σε ποια περιοχη της Ελλαδας παραγεται το καλυτερο ελαιολαδο. Κι αυτό είναι στους νομους της Μεσσηνιας, Λακωνιας και Χανια Κρητης.
ΦΙΛΕ VELVET Μου φαινεσαι ΠΟΛΥ ενημερωμενος σχετικα με τα λαδια..Ξερεις κι αλλα;;;Μαζευω αναρτησεις,για να βοηθησω την καταναλωση,ΝΤΟΠΙΩΝ προιοντων...Βεβαιως εχεις και δικιο..Γινομαι υπερβολικος καμμια φορα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω ομως καλες προθεσεις..Προσπαθω,να γινουμε ΑΥΤΑΡΚΕΙΣ σε τροφιμα πρωτογενους παραγωγης..Και ειδη δευτερογενους βιομηχανιας..Να παμε δηλαδη εκει..Που ειμασταν το 1975..
Κανω λαθος;;