Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΠΙΤΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ....!!!

Και τωραααααααα..........!!


Ο μεγαλυτερος αστικος μυθος...!!!
Ισοδυναμος με την Πενταμορφη και το Τερας...Την Κοκκινοσκουφιτσα...Και τη Χιονατη με τους Εφτα Ναους....Μαζι...!!!

Το μεγαλυτερο παραμυθι της Χουντας....Οτι βοηθησε....
Να χτισουμε ενα κεραμιδι....
Πανω απο τα κεφαλια μας....!!!!!!!!!

Οτι ηταν το μεροκαματο...Τοσο πλουσιο...
Και οι δουλειες...Τοσο πολλες...!!!
Που ενα μεγαλο μερος των πολιτων...Απεκτησε στεγη....Ιδιοκτητη στεγη...!!!

Χιλιαδες διαμερισματα-κουτια...Οικοδομηθηκαν επι Χουντας...
Στα Ανω Πατησια...Το Παγκρατι..Την Κυψελη...Την Λαμπρινη...Το Γαλατσι...

Και αγοραστηκαν απο τους πλουσιους Αστους-εργατες της εποχης της Χουντας...
Με αποτελεσμα σημερα.....Να ειμαστε Πανευρωπαικοι Πρωταθλητες....Μην πω και Παγκοσμιοι Πρωταθλητες...Στην ιδιοκτησια διαμερισματων Αστικης διαβιωσης....!!

Αλλα και σπιτιων Κυριας Κατοικιας...!!!

Η Χουντα δηλαδη...Μας βοηθησε να αγορασουμε ευκολα....Φτηνα σπιτια....!!!

[Εδω..δακρυζουν...Και χειροκροτουν οι Χουνταιοι...]

Λοιπον φιλοι μου...Αυτο ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΜΑ....!!!

ΔΕΝ μας βοηθησε η Χουντα...Με τα...Τεραστια μεροκαματα...Που παιρναμε...Και τα αγοραζαμε...Διαμερισματα...Οπως εκαναν μερικοι-Μερικοι..Αρχηγοι Κομματων της Κυβερνησης Συνεργασιας...!!!

Μας βοηθησαν...Τα εξης ΤΕΣΣΕΡΑ...!!!


Η αυθαιρετη και παρανομη δομηση...Σε οικοπεδα, που οικοδομουντο...Και μετα...Γινοταν...Αρτια....!!!
Η Αντιπαροχη....Νομος, αποκλειστικα ελληνικης εμπνευσεως...Οπως ο Φραπες....!!!

Η...Προικα...!!!

Και η φοβερη εφευρεση...Ποιων αλλων...Των Εβραιων...!!!
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ...!!!

Χωρις αυτα τα τεσσερα...Ολα τα διαμερισματα-κλουβια...Που οικοδομηθηκαν επι Χουντας...Θα ειχαν μεινει...Απουλητα...!!!

Αν δεν με πιστευετε...Καντε μια βολτουλα...Στα πυκνοδομημενα, επι χουντας προαστια...
Να δειτε...!!!
Να δειτε...Πολυκατοικιες...Χωρις προσοψη...!!!!
Χωρις ελευθερους και κοινοχρηστους χωρους...Χωρις επαρκη στηριξη και μπετα...Χωρις υποδομη...Με ...Χαρτινους μονοτουβλους μεσοτοιχους...Που...Κανει ερωτα ο γειτωνας...
Και το...Χαιρεται...Ολος ο οροφος...!!!
Με σκαλες...Που δεν χωρουν, δυο ατομα...Με υδραυλικα...Που περνανε απο το...Σαλονι του αποκατω...Με τζαμιλικια στα μπαλκονια...Με ταρατσες...Που δεν χωρανε...Ουτε τις κεραιες...

Εγω...Στην Υφαντουργια που δουλεψα..18 χρονια...!!
Συναντησα...Χιλιαδες κοπελλες...Μαμαδες και μπαμπαδες...Που δουλευαν σερι διπλοβαρδιες...Η μια βαρδια νυχτα...!!! Για να πληρωσουν τα γραμματια...!!!

Χιλιαδες φτωχοι εργατες...Που ετρωγαν κατεψυγμενο κρεας Αργεντινης...Σ ολη τους τη ζωη...
Για να προικισουν την κορη...!!
Ενα διαμερισματακι...Στον Ημιοροφο...Στο Παγκρατι...60 τετραγωνικα...Τριαρι...!!!

Συναντησα..Χιλιαδες κοπελλες...Που κεντουσαν...Οπως οι γιαγιαδες τους...Αλλουνων κοριτσιων την Προικα...Κεντημα κοφτο στο χερι...!!!
Για το τριαρακι στον Δευτερο...!!!

Συναντησα...Χιλιαδες κοπελλες...Που δουλευαν...Ως τον ογδοο μηνα...Με την κοιλια στο στομα...!!!
Για το γραμματιο...!!!

Εγω τις παρηγορουσα...Οταν κλαιγανε...Απο το αγχος...Και την κουραση...!!!
Εγω τις κουβαλουσα...Οταν λιποθυμαγανε απο την εξαντληση...Στα νυχτερινα μεροκαματα..
Εγω ξεμαγκωνα τα χερια τους απο τις μηχανες...!!!...Και μαζευα απο κατω...Ακροδαχτυλα και νυχια...!!

Αυτα τα κλουβια...Φιλοι αναγνωστες...Που σας αφησε η μανα...!!...
Η προικα της...
Με τη..Σιδερια στο σαλονι...Και τα Δανεζικα επιπλακια...!!!
Και την "καθιστη" μπανιερα στο μπανιο...!!!

Ειναι φτιαμενα...Εξ ολοκληρου...Με το δακρυ...Και το ΑΙΜΑ της...!!!

Οχι με τη χαρη της χουντας.....!!!!


Υ Γ...
Παρακαλω του αναγνωστες...ιδιαιτερα οσους ειναι Κατω απο σαραντα ετων...
Να διαβασουν τις τελευταιες τεσσερις αναρτησεις μαζι...!!!
Να ρωτησουν τους γονεις τους...Για να διαπιστωσουν ΠΟΣΟ αληθινες ειναι...
Και μετα να κρινουν ΜΟΝΟΙ τους...Οτι και αν ψηφιζουν...

Τη Χουντα...!!!

Ευχαριστω...!!

14 σχόλια:

  1. Φίλε Μαχαίρη απ΄ότι βλέπω με το "καινούργιο" πισί γράφεις πιό γρήγορα ή μήπως είναι αυτό το κάτι που βράζει στην ψυχή σου μέσα και φωνάζει;

    Την καλησπέρα μου και τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μια χαρά τα λες φίλε.. κι εγώ τα θυμάμαι.. να προσθέσω και το.. παλιάμπελο στο χωριό.. για να αγοραστεί ακριβό διαμέρισμα να καλοπαντρευτεί το κορίτσι.. να φύγει το βάρος.. να φύγει και το κορίτσι από το χωριό.. δε ξέρω ποια πλήση εγκεφάλου έκανε τόσο κακό το χωριό.. εκτώς της έλληψης της τιβι βέβαια.. που είχε αποτέλεσμα ένα τσουρμο παιδιά που δε μπορούσαν να τα θρέψουν τα κτηματάκια.. :) :)
    την καληνύχτα μου :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eμ' δεν τα λες μόνο σωστά είσαι και ακριβής στις περιγραφές σου! " Κάνει έρωτα ο γείτονας, και το χαίρεται όλος ο όροφος!" χαχαχχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχχαχα!
    Πάντως μην νομίζεις και τώρα οι κατασκευές δεν είναι καλύτερες...έχουν δει τα ματάκια μου στις καινούργιες οικοδομές! Ισως υπάρχει διαφορά μόνο στα μπετά στις κολώνες. Κατά τ'άλλα σ'όλες τις πολυκατοικίες που χτίστηκαν την τελευταία δεκαετία, την δεκαετία 2000-2010 που ανέβηκαν στα ύψη τα ακίνητα και τα οικόπεδα, την δεκαετία που με τους ημιυπαίθριους(άλλο έγκλημα αυτό) και τις παραβιάσεις ακόμα και ολόκληρων ορόφων οι εργολάβοι έβγαλαν όσο χρειάζονταν για να θρέψουν τις επόμενες δύο γενιές τους,οι παροχές των διαμερισμάτων είναι δυσανάλογες με το ύψος της τιμής τους! Ψεύτικα υλικά ενώ απο την άλλη σε "αστρονομικά" ποσά οι τιμές πώλησης τους.
    Και όπως βλέπεις Μαχαίρη μου, παρ'όλο την κρίση δεν λένε να πέσουν οι τιμές, δύο χρόνια τώρα!
    Σκέψου τι έχουν βγάλει και δεν τους ενδιαφέρει αν θα πουλήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κείμενό σου είναι μοναδικό και έχοντας ακούσει διάφορες ιστορίες από γονείς και γιαγιάδες, είναι πέρα για πέρα αληθινό.Το μόνο που ξέρω επίσης από διάφορες ιστορίες είναι ότι η Χούντα χάρισε χρέη σε αγρότες αλλά και να ισχύει δεν μου λέει κάτι.Αν ένας εγκληματίας περάσει απ' το σπίτι μου και μου δώσει 1000 ευρώ δεν αναιρεί τα εγκλήματά του. Και πράγματι όπως λέει κι η Καρυάτιδα, οι καινούριες κατασκευές στην πλειοψηφία τους είναι ΤΡΑΓΙΚΕΣ.Η κουμπάρα μου έψαχνε δύο ολόκληρα χρόνια να βρεί καινούριο σπίτι της προκοπής.Στο μόνο που έχω ένσταση είναι στο δάκρυ και στο αίμα.Οι γονείς μου πάτησαν τρελλή δουλειά στη ζωή τους αλλά σπίτι δεν αξιώθηκαν να πάρουν.Όσο περνάνε τα χρόνια και ιδίως σήμερα, όσο δάκρυ και αίμα να ρίξεις δεν καταφέρνεις πάντα να αποκτήσεις κάτι δικό σου.Εμείς λοιπόν σταθήκαμε τυχεροί (τυχεροί διότι δεν μας πηδάει η εφορία) και μέναμε πάντα στο ενοίκιο. Προίκα δεν έδωσα στον άντρα μου αντιθέτως πήρα (το σπίτι που μένουμε είναι δικό του) και με 12 χρόνια δουλειάς κατάφερα να πάρω δύο ντουλάπες ρούχα-παππούτσια και ένα αμαξάκι καινούριο 1300 κυβικά.Φαντάζομαι πως έτσι όπως έχει η κατάσταση όσο και να δουλέψεις δεν θα μπορείς πλέον να δημιουργήσεις έστω και το τριάρι στο Παγκράτι.Σ' ευχαριστώ πολύ που μας διηγείσαι τέτοιες ιστορίες, εμένα προσωπικά με ταξιδεύεις (και μου ανοίγεις και τα μάτια!) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους!

    kariatida62 :

    Πρώτον, έχεις τρομερό χιούμορ, σε διαβάζω πάντα στη φιλόξενη γωνιά του συναδέλφου μου.
    Δεύτερον, έχεις την ακριβή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στην οικοδομή τα τελευταία χρόνια. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ! Λέξη τη λέξη, φράση τη φράση.
    Κάνεις μόνο ένα λάθος, επίτρεψέ μου, λόγω επαγγέλματος το γνωρίζω καλύτερα: δεν είναι τα υλικά ψεύτικα, κάθε άλλο. Χρόνο με το χρόνο κυκλοφορούν όλο και περισσότερα και πιο καλά υλικά. Σχεδόν δεν υπάρχουν κακά υλικά σήμερα. Υπάρχουν όμως κακοί, κάκιστοι «επαγγελματίες» «κατασκευαστές» και κακοί, κάκιστοι «επαγγελματίες» «τεχνίτες». Οι μεν έχουν μόνο κίνητρό τους το κέρδος με κάθε τρόπο («Σκέψου τι έχουν βγάλει και δεν τους ενδιαφέρει αν θα πουλήσουν!» που λες κι εσύ, κι έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ) και οι άλλοι, είναι «μαστόροι» και «εργολάβοι» που κάνουν «τα πάντα» και δουλεύουν τις περισσότερες φορές κάτω του κόστους. Και μην πάει το μυαλό σου κατευθείαν στους αλλοδαπούς. Οι Έλληνες δεν πάνε πίσω. Όταν λοιπόν ο «μάστορας» κλέβει στο τσιμέντο είτε γιατί «δε βγαίνω μάνα μου», είτε γιατί αυτή την εντολή έχει από τον «κατασκευαστή», ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ως υλικό, που είναι καλό και ποιοτικό περισσότερο από ποτέ. Φταίει το χέρι που δεν το ρίχνει στη λάσπη. Ένα παράδειγμα σου αναφέρω, υπάρχουν εκατοντάδες. Φιλικά.

    Μάγισσα Κίρκη:

    Επί χούντας, πριν και μετά, υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες στη δουλειά και μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές απ’ ότι σήμερα. Και φυσικά τα ακίνητα ήταν πιο προσιτά. Στενός συγγενής μου που εργαζόταν ως σερβιτόρος σε μεγάλα μαγαζιά, μετά από ένα τρίμηνο δουλειάς σε ξενοδοχείο της Άνδρου, αγόρασε γκαρσονιέρα στην Κυψέλη τη δεκαετία του ’70. Με τα πόδια και τα χέρια να πρήζονται από τη δουλειά, έτσι; Όχι ξεκούραστα. Και η οικοδομή είχε καλύτερα μεροκάματα, και δουλειά πολλή, και έλλειψη σε χέρια. Ήταν όμως σε τέτοια φάση το σύστημα που ζούμε, ο καπιταλισμός, που τα ευνοούσε αυτά. Είχε να δώσει κάτι και στους εργάτες, κατόπιν αγώνων και θυσιών, εννοείται. Και πάντα εκτός όλων όσων λέμε εμείς, μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι συγκυρίες, προσωπικές, οικογενειακές, και κοινωνικές. Δεν ήταν οι συνθήκες αλλά και οι ευκαιρίες ίδιες για όλους. Για σήμερα, άστο καλύτερα, ούτε λόγος. Η εποχή της κρίσης μας αφαιρεί λίγο λίγο όσα αποκτήσαμε τόσα χρόνια, κι όχι μόνο τα υλικά…

    Συνάδελφε:

    Σαν οικοδεσπότης έμεινες τελευταίος, όχι όμως έσχατος. Διάβασα την τετραλογία σου για την επταετία. Δοκίμιο κοινωνιολογίας!

    Την εκτίμησή μου και καλή δύναμη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MINORAKIA
    Ηθελα να δωσω μια αχνη εικονα...Της εποχης της Χουντας...
    Γιατι ακουσα...Οτι ηταν ωραια...Εκεινη την...Αγνη εποχη...!!!
    Βλεπεις φιλε...Εμεις οι γονιοι...Πολλες φορες θελοντας να φυλαξουμε τα παιδια..."ξεχναμε" τις κακες μνημες...
    Θυμωμαστε τις Γαζιες και τα θερινα σινεμα...
    Αλλα ξεχναμε τα μαθηματα πτησεων...Που δινοταν στο κτηριο της Μπουμπολινας...!!
    Θυμωμαστε τις ηρωικες στιγμες του Πολυτεχνειου...Αλλα ξεχναμε τα αιματα που τα καθαριζαν την αλλη μερα το πρωι...Με τις μανικες οι πυροσβεστες...!!
    Τραγουδαμε τα τραγουδια, των αγωνων...Αλλα ξεχναμε τις σφαιρες που βουιζαν γυρω...
    Ετσι ειναι....
    Οταν μαθαινουμε το παιδι μας να οδηγαει...
    Ξεχναμε να του πουμε για νεκρους και τραυματιες στην ασφαλτο...
    Ειναι φρικτο...Και νομιζουμε, οτι ταχα, δεν χρειαζεται...!!
    ΝΑΤΗΝ λοιπον η καινουρια Χουντα...!!
    Πολιτισμενη...Με το μανδυα του κοινοβουλευτικου πραξικοπηματος...!!

    ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....

    Ετοιμη να μας σπρωξει παλι...
    Σε αλλες περιπετειες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΟΥΛΠΑ...
    Τωρα αν σου πω...Οτι ο Βενιζελος[ο παλιος] φταιει για την Αστυφιλια;;;...
    Θα με πιστεψεις;;
    Οσο για το...Βαρος..Του κοριτσιου...!!
    Μαλλον κοινωνικο βαρος ηταν νομιζω...!!
    ΜΗμεινει μπακουρα η κορη...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΓΙΣΣΑ....
    Λοιπον το θεμα με τα χρεη των αγροτων που..."χαριστηκαν" το...Ξεχασα...!!

    Ρωτα αγροτες να σου πουνε...Ποσο πιθανο θα ηταν να εισπραχθουν αυτα τα χρεη...!!
    Το προβλημα των αγροτων στην Ελλαδα φιλη μου...ΔΕΝ ειναι τα χρεη...Αλλα το νομιμο μεσεμποριο...!!
    Ο μεσεμπορος που αγοραζει στο χωραφι τον καρπο...Μπιρ παρα...Και τον φερνει στην πολη...
    Πανακριβο...!!..[αυτα για την εποχη της Χουντας...Τωρα υπαρχουν ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ...Και αλλα προβληματα...]
    Αμα θελεις, επειδη εχω αρκετα στοιχεια...Να το δουμε το αγροτικο θεμα, με μαιηλ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙΚΟΔΟΜΕ...Να συμφωνησω με τα σχολια σου στους φιλους μας...!!
    Και να ευχαριστησω για τα καλα σου λογια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΡΥ...
    Παρα την "καταργηση" της προικας...
    Αν λειτουργουσε το Γραμματιο...!!
    Θα πουλιοντουσαν ολα τα διαμερισματα...

    Οσο για τους κατασκευαστες...ΜΟΝΟ με την αντιπαροχη...Εβγαλαν...Μυρια...!!!
    Ωστε οι οικοδομες τους τωρα...Να ερχονται σχεδον...Τσαμπα...!!

    Ενα παραδειγμα...
    Απο τα πατατοχωραφα στη Ναξο...Που γινανε...Μαιζονετες...!!
    ΜΟΝΟ ΜΙΑ μαιζονεττα...Καλυπτει τα εξοδα οικοδομης...ΟΛΩΝ...!! Και εκτος αυτου...Και να μη πουληθουν...Νοικιαζονται το καλοκαιρι...!!!
    Σε τιμες φωτια...Και το χειμωνα...Σε εκπαιδευτικους που διωριζονται στο νησι...!!

    Ασε που το ονειρο καθε συνταξιουχου αστυφυλακα της Αγγλιας...Φαινεται οτι ειναι μια μαιζονεττα στη Ναξο...!!
    Ολοκληρη...Παροικια εχουν κανει...Τους ειδα στο...Γαμο του...Δικου τους Μπουμπουκου...!!
    Ειχαν..Απλωσει τις σημαιες τους και το..Γλενταγαν...!!
    Κατακτητες...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε μου είσαι τόσο μέσα στις περιγραφές σου!!
    Ολα πέρασαν σαν αστραπή από το μυαλό μου..
    Τα είδα.. τότε στα μέσα της Χούντας παντρεύτηκα..
    Ενα διαμέρισμα με μωσαικό και σανίδες που στα δυο χρόνια τρεμόπαιζαν....
    Βάζαμε την πετσέτα στο στόμα για να μπορέσουμε να τεκνοποιήσουμε ..έστω!!!!!

    Στη Μαρία δώσε φιλί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μαστορα χαιρεται, λοιπον το ξεπατικωνω με μεγαλο σεβασμο και πολλα σου ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Βλεπεις φιλε...Εμεις οι γονιοι...Πολλες φορες θελοντας να φυλαξουμε τα παιδια..."ξεχναμε" τις κακες μνημες...
    Θυμωμαστε τις Γαζιες και τα θερινα σινεμα...
    Αλλα ξεχναμε τα μαθηματα πτησεων...Που δινοταν στο κτηριο της Μπουμπολινας...!!
    Θυμωμαστε τις ηρωικες στιγμες του Πολυτεχνειου...Αλλα ξεχναμε τα αιματα που τα καθαριζαν την αλλη μερα το πρωι...Με τις μανικες οι πυροσβεστες...!!
    Τραγουδαμε τα τραγουδια, των αγωνων...Αλλα ξεχναμε τις σφαιρες που βουιζαν γυρω...
    Ετσι ειναι....
    Οταν μαθαινουμε το παιδι μας να οδηγαει...
    Ξεχναμε να του πουμε για νεκρους και τραυματιες στην ασφαλτο...
    Ειναι φρικτο...Και νομιζουμε, οτι ταχα, δεν χρειαζεται...!!
    ΝΑΤΗΝ λοιπον η καινουρια Χουντα...!!
    Πολιτισμενη...Με το μανδυα του κοινοβουλευτικου πραξικοπηματος...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έφτυσε αίμα ο μεροκαματιάρης γονιός να φτιάξει ένα κολόσπιτο για να γλυτώσει από το βραχνά του ενοικίου και να έχει παράλληλα και κάτι "να αφήσει" στο παιδί του. Πόσοι δεν αρρώστησαν από τη συνεχή δουλειά και τις διπλοβάρδιες, πόσοι δεν κατάντησαν νευρωτικοί, πόσοι δεν χάρηκαν μια άσπρη μέρα στη ζωή τους προκειμένου να ξεχρεώσουν τον κηφήνα τον τραπεζίτη για το ρημάδι το κεραμίδι; Kι έρχονται σήμερα οι σύγχρονοι κοτζαμπάσηδες με τα αλλεπάληλα χαράτσια, να πουν στο μεροκαματιάρη ή στο άνεργο παιδί του: "δεν τελειώσαμε, σου έχει μείνει λίγο λίπος ακόμη, ήρθαμε να το πάρουμε". Τους ..... ότι έχουν και δεν έχουν, ναι ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή