Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

ΦΙΛΤΑΤΗ ΠΑΤΡΙΣ....!!

Τι ειναι λοιπον η ΠΑΤΡΙΣ;;;
Τα εχω ξαναπει,παλιωτερα,αλλα τα ξαναλεω,για να μην ψαχνεστε..Μερικοι-μερικοι..Που εχετε αποριες..Και καλα...
Και ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΕ την ΠΑΤΡΙΣ....
Μεσα στα συνορα,ενος χωραφιου...
Μιας μεγαλης ΤΣΙΦΛΙΚΑΣ...
Χωρισμενης,σε μικροτερες τσιφλικες...
Σε μεγαλα και μικρα οικοπεδα...Δομησιμα και μη..
Σε δημοσιες και ιδιωτικες ΕΚΤΑΣΕΙΣ...
Μεχρι τελικα,να καταληγετε...
Στο..
Ενα επι δυο..Που σας αναλογει...

Μερικοι ανοητοι...

Που ενω ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ...
Να ειστε Πολιτες ενος..Ισως του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ παγκοσμιου κρατους-Εθνους..
[Εν πολοις,πολιτικα ισχυροτεροτερου,απο το Εβραικο αντιστοιχο]
Εν τουτοις,αναλωνεστε....
Υπερασπιζοντας,το χωραφι του Παππου...

Αγνοωντας ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ...

Οτι Σ ΑΥΤΟ ΤΟ...Δικο μας χωραφι....

Ο Ηλιος,ΠΟΤΕ δεν δυει...!!

Ειναι το λοιπον...Η Ελλας -Πατριδα...Η Πατριδα μας;;;

Και η Ιμβρος,Τενεδος...Η Κυπρος τα Μικρασιατικα Παραλια...
Ο Ποντος...Οι ελληνικες πολεις στη Ρουμανια..Στην Σερβια...
Στην Αιγυπτο...
Στη Μεσοποταμια...
Μεχρι ΠΕΡΑ...Στο δρομο του Μεταξιου...Στη μακρυνη Κινα...
Στο Μπαγκλαντες...Που λενε..Οτι απο δω ΠΕΡΑΣΑΝ και ΑΦΗΣΑΝ αποικους..
Και στα μουσεια ΤΟΥΣ..Εχουν ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ...

Μεχρι..

Στους αντιποδες...
Στις Ιταλικες πολεις της ΜΑΓΚΝΑ ΓΚΡΕΤΣΙΑ...[Αντρα μου παει...]
Στις γαλλικες πολεις τις Νοτιας Γαλλιας...[Ουζο Μαρσιγια]
Στη Βορεια Ισπανια....
Και παντου-Παντου....
Για να μην παω..Στο λιμανι της Ελευσινας..Που εφευγαν τα καραβια..Εξοπλισμενα,για ΓΙΓΑΝΤΙΑ ταξιδια....

Για ΕΣΠΕΡΙΑ....

Και με ειπειτε..Παραμυθα..!!!..
Η..Παραμυθιασμενο...!!

ΕΓΩ λοιπον..Για να ξερετε....
Απο πολυ μικρος ΑΡΝΗΘΗΚΑ...Απο καθαρο ενστικτο...
Την γεωγραφικη,και κτηματικη ΠΑΤΡΙΔΑ....
Που με κανει.."συμπολιτη" με τον..Ταδε...
Που φοροδιαφευγει,μεταφεροντας τις επιχειρησεις του στην..Αγγλια...
Και τις καταθεσεις του στην Ελβετια....

Κι εδω..Μου κυκλοφοραει με τη θωρακισμενη Μερσεντες....
Και μου ΠΟΥΛΑΕΙ Ελληναραδισμο...!!
Και Εθνικισμο...

ΚΟΝΤΡΑ...

Στον ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ που διδαξαν....

Οι δικοι μου προγονοι....!!

Γι αυτην,λοιπον την ΑΡΝΗΣΗ....
Της μικρης Πατριδας,των ιδιοκτητων...
Των πλουσιων,που μεταφερονται...Οπου γης και ΔΗΘΕΝ Πατρις...[Οπου χρημα..]

ΦΕΡΩ ακεραιαν...
Την πολιτικη Ευθυνη...!!

27 σχόλια:

  1. Ως φαίνεται, δεν φανήκαμε ικανοί να διατηρήσουμε τα χαρακτηριστικά του έθνους και τα χώματα που μας ανήκαν. Και τώρα ακόμα, με την πατρίδα κατακερματισμένη και δανεισμένη σε ξένα κέντρα, τσακωνόμαστε ακόμα μεταξύ μας, αντί να είμαστε μια γροθιά ενωμένη.
    Έτσι δεν έγινε επί Τουρκοκρατίας, με την τουρκιά έξω απ' την Ακρόπολη και τους δικούς μας να σφάζονται από μέσα για το ποιος θα πάρει αρχηγιλίκι;
    Τα ίδια δεν έγιναν στη γερμανική κατοχή, με τους μισούς αστούς να συνεργάζονται και να πλουτίζουν στο πλάϊ των κατακτητών;
    Μα και στο ένδοξο ΕΑΜ που κράτησε την Αθήνα όρθια στο μεγάλο λιμό, οι ίδιες αδυναμίες δεν υπήρξαν όταν έπρεπε να διαχειριστούν την μετακατοχική πολιτική κατάσταση και να μην επιτρέψουν στους Άγγλους να μας κάνουν κουμάντο;
    Διάσπαρτη η ιστορία μας με χαμένες ευκαιρίες, χώματα ματωμένα και ήρωες που θυσιάστηκαν άδικα και άσκοπα (τελικά)... Κι εμείς εκεί... στις μερσεντές και τα θηριώδη τζιπ το μυαλό μας... Ο Θεός να μας παίρνει εδάφη και να τους τα δίνει σε αυτοκίνητα, βίλες και καταθέσεις! Να δω πού θα τα παραχώσουν όταν θα καλέσει την κλάση τους ο Αρχάγγελος...

    Υ.Γ. σε απόλαυσα και με συγκίνησες πολύ. Όσο διαβάζω τέτοιες φωνές, κρατάω την αισιοδοξία μου στο ρελαντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ...
      Ευχομαι και αλλοι φιλοι,να γραψουν σχολια...
      Να μην επηρρεαζεστε η να φοβαστε,απο τον φιλοξενουμενο τρολ...!!

      Διαγραφή
    2. Το φιλοξενουμενο τρολ θα λυσει την απορια της κυριας Κανελακη για το ενδοξο ΕΑΜ και γιατι στο τελος μπηκε στην κυβερνηση του Λιβαλου με πρωθυπουργο τον Παπανδρεου που ειχαν βαλει οι Αγγλοι.
      Ακουστε το απο τον ιδιο τον ΓΓ του ΚΚΕ, τον Ιωαννιδη.


      Αναφερόμενος στην άφιξη της πρωτης μετα το 1940 αφιξη Σοβιετικης αποστολής ο Ιωαννίδης, στις «Αναμνήσεις»του, σελ. 248, λέει:
      «Ώσπου αποφάσισαν να μας στείλουν τη Στρατιωτική Αποστολή. Η στροφή των πραγμάτων ήταν πια καθαρή. Μας τη στείλαν στα τέλη του Ιούλη 1944.
      Η συμφωνία του Λιβάνου, όπως ήταν επόμενο, αποτέλεσε το κύριο θέμα των συζητήσεων. Λέει ο Ιωαννίδης:
      …Πριν ακόμα βάλω εγώ το ζήτημα για τον Ζαχαριάδη, μας θέσαν αυτοί το ζήτημα γιατί ανακαλέσαμε τους αντιπροσώπους μας από τον Λίβανο.
      … Τότε ο Τσερνίτσεφ, όχι ο Ποπώφ που ήταν στρατιωτικός αλλά ο Τσερνίτσεφ, που είχε το ψευδώνυμο Νικολάου και παλιότερα δούλευε στη Σοβιετική πρεσβεία της Αθήνας, μου λέει: «Και τι έχετε υπόψη σας, να πολεμήσετε ενάντια στους Εγγλέζους;»
      Του λέω ότι αν παρουσιαστεί ανάγκη φυσικά θα πολεμήσουμε και με τους Εγγλέζους.
      Μου κάνει ένα μορφασμό πολύ χαρακτηριστικό. Τι εσήμαινε αυτό; Αποδοκιμασία της απάντησής μου. Εγώ εκείνη τη στιγμή τα έχασα. Είδα ότι αποδοκιμάζομαι. Ο Τσερνίτσεφ δεν μπορεί να σου πει κάνε αυτό ή εκείνο. Σε καμιά περίπτωση. Αλλά ο μορφασμός του έλεγε καθαρά: Τι μου λες τώρα εσύ; Στραπάτσο. Και ήταν παραμονές της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής. Άντε τώρα να βρεις άκρη…
      … Αυτός ο μορφασμός εμένα με έκανε άνω-κάτω. Και αυτό κατά κύριο λόγο μας εξανάγκασε να αποφασίσουμε να δεχτούμε τη συμφωνία του Λιβάνου και να στείλουμε τους υπουργούς μας στην Κυβέρνηση… (Σελ. 250-251).

      Το ενδοξο ΕΑΜ λοιπον αφησε τον Παπανδρεου και τους Αγγλους να επιστρεψουν στην Ελλαδα που μετα απο την σφραγη ολων των αλλων αντιστασιακων οργανωσεων ηταν υπο την κατοχη του, γιατι ενας Ρωσσος ινστρουχτορας μορφασε στον ενδοξο "απελευθερωτη¨της Ελλαδας, συντροφο ΓΓ.

      Διαγραφή
    3. Αργοτερα φαινεται καποιος του ξαναμορφασε και αποφασισαν να κτυπησουν αυτους που πριν ενα μηνα ειχαν δεχτει. Ετσι τον Δεκεμβριο ειχαμε τα γνωστα ως "Δεκεμβριανα" η κατα αριστερα μερια "ο ενδοξος Δεκεμβρης" και ειναι η προσπαθεια καταληψης της Αθηνας απο το ΕΑΜ.
      Απο ενα απο τα ελαχιστα κειμενα του στρατου που σωθηκαν της "εθνικης συμφιλιωσης" διαβαζουμε


      "Η Απελεύθερωσις της Ελλάδος και τα μετά ταύτην Γεγονότα" (Είναι ένα από τα ολίγα διασωθέντα πριν την πολτοποίηση επί υπουργίας του Ευάγγελου Αβέρωφ στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης το 1976).
      "...Μόνον στην πρωτεύουσα και τον Πειραιά εσφαγιάσθησαν 15.685 άτομα και συνελήφθησαν περί τους 9.800 όμηρους ανδρών και γυναικών πάσης τάξεως και ηλικίας, οίτινες , πάντες εν μέσω χειμώνι απήγοντο νυκτωρ εκ των οικιών των και πεζή, νήστεις και ρακένδυτοι δια μέσου των χιόνων και των χαράδρων ωδηγούντο ως όμηροι. Οι εκ των συλλαμβανόμενων προς εκτέλεσιν ωδηγούντο εις διάφορα σημεία των Αθηνών εκ των προτέρων καθορισμένα. Εις τον συνοικισμόν Περιστέρι οι κομμουνισταί εξετελούν τα προσαγόμενα θύματα με ομαδικόν τυφεκισμόν και εν συνεχεία έρριπτον αυτά εντός ορυγμάτων. Εις τα διυλιστήρια της Ούλεν, αποκεφάλιζαν τα θύματα των δια πελέκεως και τα ενεταφιάζον εις παρακείμενον αγρόν. Εις το πεδόον βολής της Σχολής Ευελπίδων εξετελούν ομαδικώς δια μαχαίρας όργανα της ασφάλειας του κράτους, χωροφύλακες, αστυφύλακες καθώς και ιδιώτας. Εις το φρέαρ του Αγίου Πέτρου Καισαριανής μετά φρικώδη βασανιστήρια εφόνευον τα θύματα των δια σφαίρας εξ επαφής εις τον αυχένα. Κατά παρομοίους τρόπους εξετελούν τα θύματα των εις το κέντρων Ροσινιόλ της περιοχής των Σεπολίων, εις τα λατομεία της Κυψέλης και της Καισαριανής εις τα τουρκοβούνια την χωματερήν, την Γούβαν, το Μπραχάμι το Δουργούτι, το άσυλον Κοκινιάς..."
      Ο εκ των εκτελεστών κομμουνιστής Σταμάτιος Λιόλιος ενώπιον του δικαστηρίου περιέγραψε, ως κάτωθι τον τρόπο εκτελέσεως των θυμάτων του εις τα διυλιστήρια Ούλεν.
      "...Τους διέταζα πρώτα να γδυθούν και ύστερα τους έβαζα να γονατίσουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλε πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα διυλιστήρια. Τότε έπαιρνα το τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πάνω στο κεφάλι και αν δεν τους αποτελείωνα με την πρώτη τους έδινα και δεύτερη και τρίτη ώσπου να τα βροντήξουν. Άλλα παλληκάρια τους έδινα κάμποσες μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν έρχονταν αλλουνού σειρά. Όταν κουραζόμουνα έπαιρνε άλλος την σειρά μου..."

      Ετσι λοιπον το ενδοξο ΕΑΜ ακολουθωντας τους μορφασμους των παρατρεχαμενων του Σταλιν δεν καταφεραν τελικα να μας προσφερει τον παραδεισο που επι χρονια γευτηκαν οι Αλβανοι, οι Βουλγαροι, οι Σερβοι και αλλοι πολλοι τυχεροι.
      Το ΕΑΜ εχασε γιατι του ειπε ο Σταλιν να χασει, αφου τα ειχε βρει με τους δυτικους και υπακουσε γιατι οι κουμουνιστες ανεκαθεν ηταν απατριδες και προδοτες δουλοι των Ρωσσων.
      Γιατί στο ΚΚΕ επικρατουσε ένας μονο νομος που τον περιγραφει ο καταδικασθεις μαζί με τον Μπελογιαννη, Λαζαριδης στο βιβλιο του “Ευτυχως συντροφοι νικηθηκαμε”
      Υπάρχει πραγματικά αυτός ο νόμος; Ναι, υπάρχει, και δεν είναι καθόλου «κρυμμένος». Τον προσδιορίζει με σαφήνεια ο ίδιος ο Ζαχαριάδης. Στην 7η Ολομέλεια, το 1950, δηλώνει απερίφραστα: «Για μας, οι αποφάσεις και υποδείξεις του Μπολσεβίκικου Κομμουνιστικού Κόμματος είναι νόμος».

      Διαγραφή
    4. Ιστορικα τινα ντοκουμεντα,στην υπηρεσια των αναγνωστων...!!!

      Διαγραφή
    5. Συγγνωμη..Θες να πεις,οτι τα ντοκουμεντα που αναφερεις..Γλυτωσαν την πολτοποιηση,που ειχε διαταξει ο Αβερωφ;;;

      Διαγραφή
    6. Να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο για τη διαφώτιση. Ως υστερόγραφο, έχω δύο προτάσεις:
      1) την ταινία "Δεμένη κόκκινη κλωστή"
      2) τα βιβλία του ιστορικού Μενέλαου Χαραλαμπίδη ("Δεκεμβριανά" & "Η εμπειρία της Κατοχής και της Αντίστασης στην Αθήνα")
      Τα σέβη μου!

      Διαγραφή
    7. Θα μπορουσα να αντιπροτεινω την "Ελενη" σαν ταινια και το "ο λαος ξεχνα τι σημαινει αριστερα" του Πλευρη. Υπαρχουν και δεκαδες αλλα βιβλια δεξιων οπως και αριστερων.
      Εγω ομως σου παρεθεσα αποσπασμα απο το βιβλιο του ΓΓ του ΚΚΕ εκεινης της εποχης, μαρτυρια σε δικαστηριο, και δηλωση του Ζαχαριαδη γραμενη στα πρακτικα και μνημονευομενη απο κουμουνιστη και μολις λογω ηλικιας διαφυγοντα την θανατικη καταδικη μαζι με τον Μπελογιαννη.
      Δεν χρησιμοποιω "δεξιες" πηγες.
      Ακομη και οι 15.000 νεκροι σε εναν μηνα, σφαγμενοι απο τους ενδοξους μαχητες του ΕΑΜ που αναφερουν τα αρχεια του στρατου, οπως και τα υπολοιπα θυματα της θηριωδιας των κουμουνιστων, εχουν ονοματεπωνυμα γραμμενα σε εκατονταδες λιστες στα διαφορα νεκροτομεια και αστυνομικα τμηματα της Ελλαδας
      Μια απο αυτες μαζι με "ενδιαφερουσες" φωτογραφιες για να παρεις μια ιδεα εδω
      http://clubs.pathfinder.gr/bbc/667506


      Παρακατω δινω και αλλα.
      Δεν ξερω αν θα φτασουν για να πειστεις, αλλα εχω ατελειωτα ακομη.
      Φωτοτυπιες απο τον Ριζοσπαστη, αποσπασματα απο βιβλια κουμουνιστων ηγετων, φωτογραφιες, φωτοτυπιες εγγραφων, οτι θελεις.
      Να εχεις υποψιν σου ομως οτι αυτο που θελω δεν ειναι να σε πεισω για το τι εγινε τοτε, γιατι ειναι παλιες ιστοριες που εχουν βεβαια την χρησιμοτητα τους οπως και ολη η υπολοιπη ιστορια, αλλα καλα θα ηταν να μην τα σκαλιζουμε ακομη. Σε αλλα πενηντα χρονια ισως να μπορουμε να τα συζηταμε αντικειμενικα και χωρις παθη.
      Βασικα εκεινο που θελω να δειξω ειναι οτι πιστευω σε καποια πραγματα, γιατι αυτα τα στοιχεια εχω και οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο ξεκαθαρα οσο τα βλεπετε.
      Καλα θα κανετε λοιπον να μην θεωρειτε οτι ειστε οι κατοχοι της απολυτης αληθειας και οποιος πιστευει κατι αντιθετο, το κανει γιατι ειναι ηλιθιος, ναζι, μισανθρωπος η οτι αλλο του αποδιδετε.
      Η ιστορικη αυτη αναδρομη, αυτη την σκοπιμοτητα εχει και σε αλλες συνθηκες θα την απεφευγα, αφου εχουμε αρκετα προβληματα στο σημερα και δεν χρειαζεται να φορτωνομαστε και τα αμαρτηματα των παλαιοτερων.
      Βλεπω ομως οτι οι αριστεροι δεν θελουν να ξεχασουμε αυτες τις ιστοριες αλλα και διεκδικουν την δυνατοτητα να γινουν τιμητες των παντων στηριζομενοι, οχι σε στοιχεια και λογικες αποδειξεις, αλλα σε ψευτικες δαφνες και διαστρεβλωση της ιστοριας.
      Αυτο δεν ειναι ενα παλιο αλλα πολυ πολυ καινουργιο προβλημα που πρεπει να λυθει.

      Διαγραφή
  2. Δεν εισαι ο μονος που λεει τετοιες σαχλαμαρες. Τις εχω ξανακουσει και τις εχω ξαναπαντησει σε πολυ καλυτερους απο εσενα.
    Εκεινο που ποτε δεν καταλαβα ειναι γιατι πρεπει για να επιβιωσει ο πανανθρωπινος Ελληνισμος, να χαθει η κοιτιδα του.
    Τι σε κανει να πιστευεις οτι αν δεν ανηκεις σ ενα κρατος θα σταματησουν οι πλουσιοι να εκμεταλλευονται τον φτωχο οσο τους αφηνει;
    Δεν καταλαβες αυτο που σου ειπα για τους ελευθερους που κατεχουν την πατριδα τους και την εκμεταλλευονται και τους δουλους που δεν τους ανηκει τιποτα και αλλοι κερδιζουν απο τους κοπους και την γη τους.
    Αν δεν διεκδικησεις την πατριδα σου ειναι σιγουρο οτι θα την χασεις, ειτε απο ξενους ειτε απο ντοπιους.
    Οταν δεν αγαπας την πατριδα, δεν αγαπας τον εαυτο σου.
    Επειδη σε εκαναν κολιγα στον τοπο σου, αντι να τον διεκδικησεις, κανεις οτι μπορεις για να μην υπαρχει τιποτε να διεκδικηθει και κανενας να το διεκδικησει.
    Λες να στεναχωρηθουν οι τραπεζιτες και οι πολυεθνικες (δηλαδη παλι οι τραπεζιτες) και ολοι οι παρατρεχαμενοι που σου πινουν το αιμα, αν αντι να αντιμετωπιζουν οργανωμενους σε κρατη πολιτες, αντιμετωπιζουν τον καθενα μονο του;
    Νομιζεις οτι αν δεν μπορουμε να τους σταματησουμε ολοι μαζι, θα τους σταματησουμε ανοργανωτοι και σκορπιοι;
    Τωρα τελευταια στα λογια μονο βεβαιως ακουω συχνα τους ανθελληνες της αριστερας να μιλανε για το εθνος. Εχουμε ξεπερασει καθε οριο γελειοτητας, οταν αυτοι που παρεδωσαν την χωρα στην κυρα Τασια και την παιδεια στον Κουρακη (δεν ξερω ποιους εβαλαν τωρα, αλλα βαζω στοιχημα τους πιο ανθελληνες που βρηκαν), σου μιλανε για το Εθνος.
    Φαινεται οτι προκειμενου να πετυχετε να εξαφανισετε την Ελλαδα και τους Ελληνες, ειστε διατεθιμενοι να γινεται και εθνικιστες.
    Θυμηθηκες και την Ιμβρο και την Τενεδο, τον Ποντο την Μεγαλη Ελλαδα και την Μασσαλια οπου οι Ελληνες εσπειραν αποικιες και πολιτισμο οταν στην Ελλαδα δεν κατοικουσαν ριψασπιδες, χεστες και προδοτες με τον φερετζε του κουμουνιστη η του φιλελευθερου. Θυμηθηκατε τους ενδοξους προγονους.
    Αλλα οπως λεει ο Ισοκρατης

    ΕΙΣΙΝ ΓΑΡ ΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΕΠΑΙΝΟΣ ΜΕΝ ΤΩΝ ΑΞΙΟΥΣ ΣΦΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ ΤΩΝ ΤΑΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΤΑΙΣ ΑΥΤΩΝ ΡΑΘΥΜΙΑΙΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑΙΣ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΟΝΤΩΝ.
    Διότι είναι αυτού του είδους οι λογοι, επαινος για αυτούς που παρεχουν τους εαυτους τους αξιους της προγονικης αρετης και κατηγορία γι αυτούς που ντροπιαζουν την γενιά τους με την κακία και την τεμπελιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρα το βρισιδι..Που ειναι ενα απο τα χαρακτηριστικα σου...
      ΜΕ ΤΙΜΑ οτι γραφτηκες ακολουθος,και ερχεσαι οταν κανω καινουργια αναρτηση..
      Δεν το περιμενα απο σενα...
      ΤΡΟΛ με συνεχεια και συνεπεια...Τρολλαρεις τα..τρολ...
      Οπως και τους Αρχαιους των οποιων απογονος ΔΕΝ εισαι...
      Οσο για το σχολιο..Δεν το διαβασα ολο...
      Πλεον δεν χρειαζεται...
      Το ρρξα στον υπνο...

      Διαγραφή
  3. 1.Ποιο ακριβως ειναι το βρισιδι; Οτι λες σαχλαμαρες ειναι αληθεια και το οτι εισαι ανθελληνας το θεωρεις τιτλο τιμης, οποτε δεν καταλαβα τι θελεις να πεις.
    2. Ξερεις το γενεαλογικο μου δεντρο και αποφανθηκες αν ειμαι απογονος Ελληνων η απλως λες σαχλαμαρες παλι;
    3. Στον υπνο τοχεις ριξει εδω και χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπας και έχεις συνεννοηθεί με την Αριστέα που κάνει Συμπόσιο ποίησης, με την λέξη Πατρίδα; Εκεί σε μερικές ημέρες θα διαβάσουμε πως βλέπουν την Πατρίδα οι σημερινοί Έλληνες.. Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

    Υ.Γ Η Κανελλάκη με κάλυψε με τις απόψεις της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φοβόμαστε κανένα τρολ... Έχουμε μάθει να συμβιώνουμε με πολλά γύρω μας!
    Με συγκινεί το κείμενό σου!
    Θα αλλάξουμε ποτέ άραγε;;;

    υ.γ.
    Και για όλα αυτά έλα να λάβεις ένα βραβείο από μένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακο ειναι οτι εχεις μαθει να συμβιωνεις με την βλακεια σου.
      Δεν θυμαμαι να σου εκανα μπου για να φοβηθεις.
      Καποιες αποψεις παρεθεσα, για να αντιπαρατεθει οποιος απο τους, κατα τα αλλα λαλιστατους συσχολιαστες, θελει.
      Οταν διαβασα την προηγουμενη αναρτηση, παρατηρησα πολλους προθυμους να καταπιουν τους ουγκα ουγκα χρυσαυγιτες.
      Τωρα τσισακια και κακακια.
      Οχι δεν θα αλλαξετε ποτε. Θρασυδειλοι και ψοφιμια θα μεινετε παντα.

      Διαγραφή
    2. Μου ειναι,αληθεια,πολυ ευκολουλι...
      Να πατησω τη διαγραφη,και να απαλλαγω απο τα σχολια που ειναι,ετσι κι αλλοιως υβριστικα...
      Και δεν το αντιλαμβανεται και ο γραφεας τους.."ποιων την νησσαν" κοινως κανοντας τον χαζο...
      Ομως ΔΕΝ θα το κανω,για να γινω κι εγω ομοιος Χρυσαυγιτης..
      ΠΑΡΕΧΩΝ και υπηρεσια στους αλλους αναγνωστες,για το ΠΟΙΟΝ των σχολιαστων,με αυτην την πολιτικη τοποθετηση...
      Βλεπετε ο διαλογος θελει...
      Οχι μονο ΔΥΟ τουλαχιστον..Αλλα και προυποθετει σεβασμο των αποψεων ενος εκαστου...
      Αλλοιως ειναι ανεφικτος και χασιμο χρονου...

      Διαγραφή
  6. Βεβαιως και δεν ειναι δυνατον να φοβηθουμε...
    Θα ερθω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως μπορεις να παρατηρησεις, το ενα κειμενο ειναι απο το βιβλιο του πρωην ΓΓ του ΚΚΕ Ι. Ιωαννιδη, το αλλο απο τον καταδικασμενο σε θανατο συγκατηγορουμενο του Μπελογιαννη, Λαζαριδη που αναφερει την ρηση στην 7η ολομελεια του ΚΚΕ το 1950 του Ζαχαριαδη. Η τριτη εκτος του εγγραφου του στρατου που γλυτωσε απο την πολτοποιηση επι Αβερωφ και το καψιμο επι Παπανδρεου των αρχειων για χαρη της "εθνικης συμφιλιωσης" περιεχει και την ομολογεια του αρχιεκτελεστη της Ουλεν.
    http://clubs.pathfinder.gr/bbc/667457
    Σ αυτην την διευθυνση μπορεις να βρεις και φωτογραφικο υλικο απο τα αποτελεσματα της δρασης του Λιολιου και των "συντροφων του".
    Επομενως, αν το εγγραφο του στρατου το θεωρεις διαβλητο, υπαρχουν παντα και οι μαρτυριες των πρωταγωνιστων κουμουνιστων της εποχης.
    Ειμαι προθυμος να σεβαστω τις αποψεις σου, αφου πρωτα τις ακουσω. Μεχρι στιγμης ακουω ανοησιες και υπεκφυγες και αρνηση διαλογου. Τι να σεβαστω; Το οτι μιλατε μονοι σας και με βριζετε και οταν παω να παρω μερος στην συζητηση, λακιζετε;
    Τους χεστες και τους ψευτες δεν τους σεβεται κανενας σοβαρος ανθρωπος.
    Πατα οποιο κουμπι θελεις, δεν θα εισαι ο πρωτος και απεχεις πολυ απο τους αλλους που το εκαναν. Αρχηγοι κομματων, δημοσιογραφοι, πολιτικοι, μελη κεντρικων επιτροπων κομματων και πολλοι αλλοι μου εχουν αποδειξει οτι ειναι αξιοι της περιφρονησης μου, με την ανικανοτητα τους να βαλουν σε διαλογο τις σαχλαμαρες που λενε.
    Ετσι, επειδη με τσαντισες παρε και αλλη μια μαρτυρια απο τον Φενεο οπου μαζευονται οι κακοι χρυσαυγιτες να κανουν μνημοσυνα που εσεις ονομαζεται γιορτες μισους, ενω τιματε ανελειπως τους σφαγεις των Ελληνων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΛΑΣΙΤΗ
    Εξέταση μάρτυρος Σαμαρτζή Νικήτα του Ιωάννου.
    Κόρινθος 6-3-1945.
    Νικήτας Σαμαρτζής του Ιωάννου ετών 33 Γεωργός, γεννήθηκα και κατοικώ εις χωρίον Καλύβια Κορινθίας, άγαμος, εγγράμματος, Έλλην και χριστιανός ορθόδοξος, Ορκίσθηκα επί του ιερού ευαγγελίου κατά τα άρθρα 121 και 124 της Ποινικής Οικονομίας.
    Ερωτήθη δεόντως.

    Απάντηση: Ήμουν αγροφύλακας Κοινότητας Καλυβίων κατά το έτος 1943, ήλθαν οι πρώτοι αντάρτες στην περιοχή Φενεού.
    Τον Απρίλιο 1944 από το στρατόπεδο μονής Αγίου Γεωργίου μετεφέρθησαν από τον στρατοπεδάρχη,
    1. Κρητικό ή Χατιώγην ή Γεώργιο Πισογιαννάκην
    2. Σερμπέτη ή Γλυκό εκ Στομίου
    3. Βλάσιο Οικονομόπουλο και
    4. Εμένα
    13 κρατούμενοι, εκ των οποίων γνώρισα τους ιατρό Β. Γεωργόπουλο εκ Δούσιας και ιερέα Ασπροκάμπου και εξετελέσθησαν δι όπλου υπό του Σερμπέτη και Πισογιαννάκη.
    Στο στρατόπεδο Μονής Αγίου Γεωργίου έφερναν κρατούμενους από διάφορες περιοχές και τους συνόδευαν οι αποτελούντες την ΟΠΛΑ διαφόρων περιοχών.

    Από το στρατόπεδο τους περνάμε λίγους – λίγους, και τους εκτελούσαμε σε διάφορες περιοχές του δασώδους της πέριξ της Μονής και σε μια τρύπα πολύ βαθιά που αν ρίξεις μια πέτρα θα μετρήσεις το 16 για να ακούσεις το χτύπο στο υπέδαφος που θα φτάσει. Την τρύπα αυτή τη βρήκα εγώ κατ' εντολή του Κρητικού ή Πισογιαννάκη όστις δε ξέρω από που το έμαθε ότι υπήρχε τέτοια τρύπα.
    Κατά τον Μάιο 1944 πήγαν 9 κρατούμενους αγνώστους και τους οδήγησαν δια μέσου του χωρίου Γκούρα εις Μακριά Λάκα της Ζήρειας και τους εκτέλεσαν με τη βοήθεια του Νικολάου Σταυροπούλου ή Μουσουλίνη από τη Γκούρα.
    Στην τρύπα που ανέφερα που βρίσκεται στη θέση Κακόβουνι - Ντουρντουβάνα εκτελέσαμε 260.......
    ο Καραπάνος με τον Κρητικό και τον Μωριά πήγαν στη τρύπα.
    Εκεί οδηγούντο δύο - δύο δήθεν για ανάκριση και χωρίς να αντιλαμβάνονται οι άλλοι, τους εκτελούσαν οι Μωρίας Κρητικός Καραπάνος κατά τον εξής τρόπο:
    Τους γδύναμε τελείως και με το μαχαίρι τους έκοβαν το λάρυγγα και τους έριχναν μέσα στην τρύπα.
    Τα ρούχα που παίρνανε τα πήγαιναν στην περιφερειακή Επιτροπή που ήταν στο Μπούζι και έπειτα στη Λαύκα και τα φορούσαν τα διάφορα μέλη της οργανώσεως.
    Τότε εγώ δεν έλαβα μέρος στην εκτέλεση.
    Την άλλη μέρα πήραμε άλλους τριάντα από το στρατόπεδο μεταξύ των οποίων και ο Αθανάσιος Ρεκουνιώτης και η Ελένη Καραλή από τα Καλύβια.
    Φύγαμε στις 4 το πρωί και με δεμένα τα χέρια τους με σχοινιά τους πήγαμε στην ίδια τρύπα.
    Εκτελέστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο από τους ίδιους.

    Έπειτα από 7-8 μέρες πήραμε από το στρατόπεδο άλλους 35-37 δεν θυμάμαι ακριβώς, μεταξύ των οποίων ήσαν ο Βλάσης Ρομπόκος γιατρός Γκούρας, Γεώργιος Γεωργίου. Κι αυτούς τους πήγαμε δεμένους. Τότε έκλεισε η ομάδα του Μωριά και την εκτέλεση με μαχαίρι την έκαναν ο Θύμιος Γιόκας, Σερμπέτης ή Γλυκός, ο Βλάσης Πρόβος, Νικόλαος Δάσκαλόπουλος από Κακούρι, Βλάσης Οικονομόπουλος και εγώ.
    Έπειτα από αρκετές μέρες και μάλιστα κατά μήνα Ιούλιο 1944 μεταφέρθηκαν από το στρατόπεδο και εκτελέστηκαν στην τρύπα 48 που οι περισσότεροι ήσαν από το Φενεό, μεταξύ των οποίων 
    και ο Αλέξανδρος Χαρλαύτης και οι δύο υιοί του Αργύρης και Γιάννης, Επίσης o Κωνσταντίνος Δάρης και ο υιός του ,ο Φαρμακοποιός Νίκος Λαδάς, Νίκος Μητρόπουλος, η Αθανασία Μπαλή, Παπα-Παναγής Χαρλαύτης κάτοικοι Γκούρας, 
    το ζεύγος Τσεκρέκη, Δημ. Ψαχούλιας ή Βολιαρίτης από το Μεσινό, 
    ο Παπαγιωργόπουλος και ο υιός του Γιάννης Τσούλης, o Κολοβός 
    και η κόρη του από τα Καλύβια, 
    Γρηγόρης Καπέλος κι ο αδερφός του ο Δάσκαλος, Ηλίας Σταματόπουλος κάτοικοι Φονιά,
    Κατσαούνης από Γκιόζα, 
    Φεντσής, Σωτήρης Κακκαβάς από τη Σιβίστα κλπ που δεν θυμάμαι.
    Αυτών των 48 η εκτέλεση γινόταν με τον εξής τρόπο, Έλεγαν στον καθένα να πέσει κάτω κι αν αρνιόταν τον κτυπούσαν με γλωσσίδι καμπάνας.
    Τους χτυπούσε ο Σίμος πίσω στο κεφάλι κι όταν έπεφταν κάτω τους έσφαζαν.
    Την άλλη μέρα πήρανε άλλους 37-38 αν θυμάμαι ακριβώς. Τότε δεν ήρθε ο Σίμος αλλά ο Πισογιαννάκης. Οι 38 ήσαν από τη Νεμέα, τους έφερε ο Θύμιος με τον Απόστολο Καραΐσκο και άλλους που δεν τους γνωρίζω στο στρατόπεδο και αυτούς εκτελέσαμε με τον ίδιο τρόπο, πρώτα τους χτυπούσαμε με το γλωσσίδι κι έπειτα τους σφάζαμε με μαχαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. α το έφαγε... το λοιπόν μάστορα... μου έφαγες την πατρίδα την Αλεξάνδρεια και θα σε φάμε οι Αγιπτυιότες... (λέμε και καμιά .....) επίσης ξέχασες την Κυριναική και την Νουμία... μπας και δεν τα πας καλά με τους νότιους καλέ? αχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπον φιλε ΑΚΡΑΤ...
      ΞΕΧΑΣΑ εξεπιτηδες ΠΟΛΛΕΣ ακομα πατριδες ελληνικες...
      Την Κινεζουλα και την μαυρη κουκλα φιλεναδα της κορης του αδερφου μου..Απο τη Νεα Υορκη
      Με ελληνικο ονομα απο τον Ελληνα μεταναστη πατερα ΤΗΣ...
      Τον καθηγητη της προιστορικης περιοδου του ελληνικου χωρου,στο πανεπιστημιο ΓΙΕΗΛ συντοπιτη και φιλο μου,με την οικογενεια του..
      Τους Αρμενιους φιλους μου..Που λενε στη γλωσσα τους το ΠΛΟΙΟ....
      ΝΑΥΣ...!!!
      Και τον δακρυσμενο καπετανιο..Που πηγε στο
      Μαροκο..Και του εφεραν ντοπιοι να πιει τοπικο ποτο...
      ΠΙΕ...!!
      Πηγε ο μεταφραστης να..μεταφρασει...
      Στα Αγγλικα....
      Και του λεγει ο Καπετανιος....
      Δεν χρειαζεται..!!
      ΚΑΤΑΛΑΒΑ...!!!

      Και ποσα αλλα..!!
      Ων ουκ εστιν αριθμος...!!

      Ποια ειναι..Η μεγαλυτερη ελληνοφωνη πολη..Μετα την Θεσσαλονικη;;;

      Το Σιδνευ...!!!

      Κι εγω θα θεωρησω πατριδα....
      Το χωραφι του Βαρδινολατση...!!!

      Διαγραφή
  10. πάντως κάτι εύστοχο δεν μπορούμε να μην το πούμε... εμείς οι γραικοί και οι ομβριοί.... ίδιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και για να καταλαβεις γιατι στα λεω ολ αυτα, δεν το κανω για να σπειρω μισος και διχονοια, ουτε γιατι εχω προσωπικα μαζι σου η με καποιον αλλο.
    Βλεπω ομως οτι εχετε πεισθει, οτι πρεπει με καθε ανεντιμο μεσον (που διαθετει το καθεστως κι οχι εσεις οι ανοητοι) να εξουδετερωσετε τους "εχθρους" σας, που ειναι αυτοι που δουλευουν και μενουν διπλα σας, εργατες και αγροτες και ανεργοι και καθε λογης φουκαραδες, επειδη θελουν να εχουν πατριδα.
    Ακολουθατε δε και τα τερτιπια των εξουσιαστων και αποφευγετε τον διαλογο, ενω αραδιαζετε σαχλαμαρες μεταξυ σας χωρις αντιλογο.
    Στην δικη της ΟΠΛΑ στην Θεσ/νικη καποιος απο τους δολοφονους της οργανωσης, στην καταθεση του λεει πως αντιλαμβανεται το ΚΚΕ και γενικοτερα η αριστερα, την "εθνικη ενοτητα".

    Ο κατηγορούμενος Φαίδων Αμπατζόγλου.... Ήταν μόλις 20 χρονών.
    —Την φτώχεια, την πείνα, την δυστυχία που σκόρπισε ο κατακτητής δεν μπορούσε ν' ανεχθή η ψυχή μου. Έβλεπα ότι κι' εγώ κάτι έπρεπε να κάμω. Ήξερα ότι ή Πατρίδα κάποια μέρα θα μου ζητούσε τον λόγο και θα μούλεγε : Φαίδων!... Φαίδων!... Συ τι έκαμες για μένα;! (Ήταν τότε μόλις 15—16 χρονών!). Έτσι οργανώθηκα στην Ε.Π.Ο Ν. μόνον διά την Ελλάδα, μόνον διά την συνέχισιν της Ελληνικής Ιστορίας και έτσι οδηγήθηκα στο... εδώλιο του κατηγορουμένου ...

    Όταν άκουσα να μου λεν να σκοτώσουμε τον Χρυσικάκη έγινε πάλη μέσα μου. Δεν μι' έπιανε ο ύπνος. Μου λέγουν: Τον Ταμβακά πρέπει να το πάρουμε ζήτημα τιμής. Αλλιώς δεν θα επιτύχη η «συμφιλίωση».

    —Πρόεδρος: Τι εννοούσαν με την λέξη «συμφιλίωση;».

    —Αμπατζόγλου: Να σκοτώνουν αυτοί και να τους ανέχωνται οι άλλοι Έλληνες.

    Αυτη ειναι περιπου η συμφιλιωση που ζητατε κι εσεις.
    Οι δικοι σας να κυκλοφορανε με τα ροπαλα και τις μολοτοφ και να τσακιζουν τους "φασιστες" που ειναι υποχρεωμενοι κατα την γνωμη σας να κατσουν να τις φανε η να διαλυθουν ησυχως.
    Οι αριστεροι τρομοκρατες να σκοτωνουν εν ψυχρω και ατιμωρητα "φασιστες" και να χειροκροτατε και αν σκοτωθει σε συμπλοκη στα πλαισια του "αντιφασιστικου" αγωνα καποιος δικος σας, να μην ειστε ικανοποιημενοι ουτε με την συλληψη του ενοχου, ουτε με την καταδικη του απο το κομμα του, ουτε καν με την ποινικη διωξη κατοπιν φανερων εντολων της κυβερνησης, ολης της κοινοβουλευτικης ομαδας ενος κομματος., αλλα να ζητατε στην ουσια να τους κρεμασουν χωρις δικη.
    Αφηνω την αρνηση διαλογου, την ελλειψη ισηγοριας, την διακοπη χρηματοδοτησης που αλλοιωνουν το εκλογικο αποτελεσμα και νοθευουν την λαικη θεληση για την οποια κοπτεσθε.
    Αυτοι βεβαια που εχουν πλουτισει απο την λεηλεσια της χωρας, εχουν λογους να με θεωρουν εχθρο τους, γιατι οσο περναει απο το χερι μου, δεν θα γλυτωσουν ατιμωρητοι.
    Εσυ τι λογο εχεις να συντασεσαι μ αυτους και να μην θελεις ουτε να ακουσεις τι εχει να πει καποιος εργατης, κατοικος Κερατσινιου που εχει τα ιδια προβληματα με τα δικα σου;
    Εκτος κι αν εισαι κι εσυ απο τα επαναστατημενα παιδια της Εκαλης, οποτε παω πασο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λοιπον,συναγωνιστη εργατη....
    Αφου τοσο πολυ το θελεις..Και δεν καταλαβαινεις,Χριστο..Που λεμε εμεις στα μηχανουργεια...
    Θα τη λαβεις την απαντηση σου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή