Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΡΟΜΑ..ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ;;;

ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ....
Γιατι το θεμα,το θεωρω απο τα πιο σπουδαια...
Και διοτι,ενω το συζητουνε ωρισμενοι..Που ΔΕΝ σχολιαζουν στις δικες μου,επι τουτου αναρτησεις..
Οι ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ και οι..ΓΥΦΤΟΙ ειναι ΒΕΒΑΙΑ διαφορετικοι..ΑΛΛΑ ειναι ΠΟΛΟΙ πιο ΟΜΟΙΟΙ μεταξυ τους..Απ οτι οι...Πελοποννησιοι,με τους Κρητικους...!!!
Οι ΡΟΜΑ ΔΕΝ ειναι Ελληνικο φυλλο..Και ΔΕΝ αισθανονται Ελληνες..Παρ οτι στις ταυτοτητες τους αναγραφεται.."Ελληνικη Ιθαγενεια" και υπηκωοτητα.[;;;;]..Και εχουν ΔΙΚΙΟ που δεν αισθανονται Ελληνες,αφου ΔΕΝ τους χονευει κανεις...!!!

Οι Ρομα δεν μπορουν να εργασθουν σε κλειστο χωρο..Και δεν υπογραφουν συμβασεις εργασιας..Ειναι κατα συντριπτικη πλειοψηφια αυτοαπασχολουμενοι...Απο παλιατζηδες μεχρι..Ανθοπωλες....Και απο συλλογεις αγροτικων προιοντων μεχρι δικινητες λαθραιων και κλεμμενων..Μεχρι..Μεχρι...μεχρι....!!!

Οι Ρομα παντρευουν τα παιδια τους σε ΠΟΛΥ μικρη ηλικια και τα ιδια τα παιδια συμφωνουν σ αυτο και σε πολλα αλλα,που εμεις θεωρουμε..Ανηθικα τουλαχιστον..Παρ οτι στις ταυτοτητες τους γραφει..Χριστιανοι-Ορθοδοξοι...Στα εθιμα του Γαμου συμπεριλαμβανεται το..ΠΟΣΟΝ που πληρωνει ο γαμπρος..Για να αγορασει τη νυφη...
ΒΕΒΑΙΩΣ υπαρχει και ο φημισμενος ΕΡΩΤΑΣ των Ρομα..Που ομως θεωρειται απο τον πατερα της κοπελλας...ΚΛΟΠΗ ιδιοκτησιας...!!...Το τι γινεται σ αυτην την περιπτωση,ειναι γνωστο...

Τα παιδια των Ρομα..ΔΕΝ πηγαινουν σχολειο,διοτι οι Ρομα..ΔΕΝ πιστευουν στην μορφωση,αλλα στη μεταβιβαση της γνωσης..Γεννεαλογικα....Μαθαινουν να γραφουν και να διαβαζουν..Και ειναι επιλεκτα τα μελη τους που ξερουν περισσοτερα..ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΑΥΤΟ...ΟΧΙ απο αναγκη...

Η κλοπη και η ζητιανια..Θεωρουνται...ΠΡΟΣΟΝΤΑ...Και η ενοικιαση βρεφων και παιδιων,για να προκαλουν λυπηση..Ειναι μερος του...Επαγγελματος...Εξ αλλου η λεξη.."Μπαλαμος" που χρησιμοποιουν για...Μας...Ειναι ΛΟΙΔΩΡΙΑ..Σημαινει μαλλον..Ευκολοπιστος..Αγαθος..Με την εννοια που λεμε εμεις καποιον...ΠΟΝΤΙΟ...!!!

Οι Ρομα..ΔΕΝ χρησιμοποιουν ΤΡΑΠΕΖΕΣ και επιταγες..Κανουν ολες τις συναλλαγες τους ανταλλαντικα..Η με μετρητα χρηματα...Επισης δεν υπογραφουν συμβολαια,αλλα ολα γινονται ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ παρουσια μαρτυρων...

ΔΕΝ ξερω τι αλλο να σας ειπω..Ωστε να καταλαβετε,οτι ειναι ΠΛΗΡΩΣ νομαδικος και αντιεξουσιαστικος κοσμος..Που ομως δεν εχει συνειδηση αυτης της ιδιοτητας του..Υπακουνε ΜΟΝΟ στο δικαιο του ισχυροτερου...Και ετσι φερονται σε ολους...!!
ΔΕΝ ανηκουν σε κομματα..Αλλα δινουν ΦΑΝΕΡΑ και ισως και λιγο...ΚΟΡΟΙΔΕΥΤΙΚΑ την ψηφο τους σε εκεινο το κομμα η τον πολιτικο,που θα πληρωσει περισσοτερα χρηματα...
Ερχονται να ψηφισουνε..Κρατωντας στο χερι το ετοιμο ψηφοδελτιο που τους εχουν δωσει...!!!!
Προσποιουμενοι οτι δεν γνωριζουν τι γραφει...!!

ΟΠΟΤΕ..Ολες οι..Εκλογικευσεις και τα συμπερασματα που βγαζετε..Ειναι λαθος...!!
Οταν γινανε ΠΟΛΛΟΙ ελεγχοι για ανασφαλιστα οχηματα στο ΖΕΦΥΡΙ...Και για οδηγηση χωρις διπλωμα..Και για ελεγχο παραστατικων δελτιων στα προιοντα που πωλουν..Η κατασταση ΞΕΦΥΓΕ...Και κατεληξε..Σε ΦΟΝΟ ενος Ρομα..Που δεν σταματησε σε μπλοκο....
ΜΕΤΑ επιτεθηκαν οι Ρομα στα..Λεωφορεια του Ζεφυριου και κατεστρεψαν..Μερικα..Με αποτελεσμα..Το λεωφορειο του Ζεφυριου...ΔΕΝ περναει απο το..Ζεφυρι..Το βραδυ...!!!!
Επισης επιτεθηκαν και στα τραινα του ΟΣΕ και του Προαστιακου...Στα υποστεγα των στασεων και στα δημοτικα εργα υποδομης..[Πλατειες-παρκα-παιδικες χαρες] Και στο αστυνομικο τμημα της περιοχης τους....

Οι Ρομα..Δεν πιστευουν στην...Ιδιοκτησια αγαθων,ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΦΥΛΑΚΤΑ..Αντιθετως,πιστευουν στην...Ευθυνη του..ΘΥΜΑΤΟΣ...!!!
Στο σεισμο στα Λιοσα..Επεδραμαν στα μαγαζια που ειχαν ανοιξει..Και εκαναν πλιατσικο....
Η Κυβερνηση τοτε των..ΜΠΑΛΑΜΩΝ..Εφερε απο το...Μεγαλο Πευκο,τους καταδρομεις..Που περιπολουσαν...!!...
ΜΥΛΟΣ που δεν εγινε ΠΟΤΕ γνωστος..Επειδη..Δεν αναφερθηκε στην τηλοραση...!!!

ΑΥΤΟΥΣ τους ανθρωπους..Ζητατε να μεταστεγασετε,βιαιως..Η υποθεση θα γινει ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ..Εκτος αν ειναι ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ προβοκατσια...!!!

Να ξερετε,εκτος των ανωτερω..Και ενα πραγμα..ΞΕΚΑΘΑΡΑ...!!
Οι Ρομα..Απολαμβανουν δικαστικη και αστυνομικη ΑΣΥΛΙΑ εντος καθωρισμενων οριων..ΠΡΑΓΜΑ που ΚΕΡΔΙΣΑΝ...!!!

Ρωτηστε δικαστικους,δικηγορους και αστυνομικους να σας ειπουν τον τροπο...!!

ΑΦΗΣΤΕ τους λοιπον να ζησουν μεσα στα ορια αυτα..Δεν πειραζουν πολυ....

Μην ζητηστε να δειτε την δυναμη τους....!!!

6 σχόλια:

  1. Τα είχαμε πει πρόσφατα και στον Μαζεστίξ... Δεν είναι λύση οι διώξεις και η γκετοποίηση. Ας φροντίσουν αυτοί που παίρνουν τα κονδύλια για τα επιμορφωτικά προγράμματα των Ρομά, να τα αξιοποιήσουν κατάλληλα. Όσο για μας, ας κοιταχτούμε πρώτα στο καθρέφτη μας, ας κάνουμε την αυτοκριτική μας και τότε θα διαπιστώσουμε πως οι αληθινοί γύφτοι κινούνται ανάμεσά μας. Είναι αυτοί που καταπατούν εκτάσεις, που χτίζουν μέσα σε δάση, σε παραλίες, που ρυπαίνουν, που φοροδιαφεύγουν, που διακινούν και που κακοποιούν παιδιά. Που συνθλίβουν οποιονδήποτε δεν συντάσσεται στην αισθητική και την ιδεολογία τους.
    Η κοινωνία μας είναι ολότελα σαθρή και γεμάτη αυθαιρεσίες (& αυθαίρετα) και το στρέφουμε στο βλέμμα μας στους Ρομά, είναι τουλάχιστον στρουθοκαμηλισμός.

    Κατατοπιστικότατο το κείμενό σου Μαχαίρη, άσχετα απ' τη θέση που ο καθένας θα πάρει για το θέμα.
    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. MAΡΙΑ ΜΑΣ..Δεν ειναι γνωστοι,οι ΡΟΜΑ σε πολλους απο μας..Και δεν ειναι ΣΩΣΤΑ αυτα που λεμε εμεις,γι αυτους..
    Να ειπω..Οτι ειναι ενας ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ αντι-γυφτισμος,που εξαπλωνεται με θορυβο,σε ολες τις συνειδησεις μας;;
    Δεν το ξερω..
    Ξερω μονο,οτι ζηταμε καποιους να τους θεωρησουμε υπευθυνους,για οτι συμβαινει,και να ξενοιασουμε..!!!
    Καλο βραδυ και σε σενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλοί από εμάς -τους "νοικοκυραίους"- είμαστε πιο Ρομά κι από τους Ρομά, απλά υποκρινόμαστε παριστάνοντας τους άνετους και τους πολιτισμένους... Όλα "δήθεν" είναι, αλλά οι ταυτότητες καθορίζουν πολλές φορές την εικόνα... Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολοσωστο συμπερασμα,Καλη μας φιλη ΠΕΤΡΑ...
    Η Υποκρισια στα καλυτερα της..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαχαίρη, έχεις κάνει σημαντικές αναρτήσεις που έχασα καθώς απουσιάζα από το διαδίκτυο αρκετές μέρες. Εγώ θα έλεγα οτι είναι ζητήματα πολιτισμικά αυτά. Το να πηγαίνουν σχολείο ή να ζούνε σε ένα μόνιμο σπίτι θα αλλάξει και την κουλτούρα τους εν μέρη, αυτό σημαίνει ένταξη μιας πολιτισμικής ομάδας σε μια κυρίαρχη κουλτούρα. Εγώ συμφωνώ με αυτό, δηλαδή οτι πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους ένταξη, δεν θεωρώ δηλαδή τη ρομά κουλτούρα συνολικά οτι θα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Όμως αυτή η μετεγκατάσταση τόσα χιλιόμετρα μακριά είναι σαφέστατα αποκλεισμός και όχι ένταξη. Εκεί που αυτοί οι ίδιοι επέλεξαν να ζουν, εκεί θα έπρεπε να γίνουν και οι όποιες παρεμβάσεις για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, δηλαδή να υπάρχει αποχετευτικό σύστημα, καλύτερα σπίτια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. POLY SVSTO Kerasia,alla poiow na akoysei..
    Giati aytoi,na APOKLEISOYN ueloyn kai oxi,na entajoyn...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή